Bananini kukiji s čokoladoBananini kukiji s čokolado so pri nas pravi hit, pa naj jih pečem samo za družino ali pa tudi za praznovanja. Gostje vedno posegajo po njih in so eno izmed peciv, ki jih zmanjka med prvimi. Recept za te kukije sem dobila od bratove punce. Ona, mislim, da ga je našla nekje na spletu, a ker mi stric Google ni znal najti vira tega recepta, sem se odločila, da recept zapišem na blogu, da jih lahko preizkusite tudi ve. 

Gre za pecivo, za katerega ne potrebujemo veliko časa - največ nam ga še vzame peka. Gre tudi za enega izmed tistih receptov, pri katerih lahko porabimo vso tisto mlečno čokolado, ki jo otroci dobijo za praznike. Potrebujemo: 
- 2 jajci
- 250 g masla
- 3 zrele banane (če so banane večje, sta dovolj 2)
- 200 g sladkorja (lahko tudi manj, ker so že banane dovolj sladke)
- 1 vanilin sladkor
- 400 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 200 g čokolade

Priprava:
1. Z električnim mešalnikom zmešamo sladkor, vanilin sladkor in maslo (sobne temperature), dokler ne dobimo penaste zmesi. Nato dodamo jajca.
2. Banane zmečkamo z vilicami in jih dodamo k masi ter zmešamo z električnim mešalnikom. 
3. Moko zmešamo s pecilnim praškom in damo v posodo ter mešamo z lopatico, dokler ne dobimo enakomerne mase. Na koncu dodamo še na koščke narezano čokolado.
4. Z žlico oblikujemo kupčke, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Kukiji se bodo med peko razlezli, zato naj bo med kupčki dovolj prostora, da se ne sprimejo skupaj. 
5. Pekač položimo v predhodno ogreto pečico pri 180 °C in jih pečemo od 10 do 15 minut, toliko, da rahlo porumenijo.

Pa dober tek!

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.