Priprave na vrtecPonedeljek je tisti dan, tista prelomnica, ko bosta oba otroka začela obiskovati vrtec - Neja ponovno po mesecu dni počitnic, Anej pa bo vrtčevski prag prestopil prvič. Čeprav me že malce gloda, kako bo uvajanje potekalo in kakšen bo naš naslednji teden, pa otroka nočem preveč obremenjevati s samim vrtcem, saj želim, da teh nekaj dni počitnic še uživata. Sicer se pogovarjamo o tem, da se v ponedeljek začne novo vrtčevsko leto in tudi Aneju razlagam o samem vrtcu, a to ni tema, ki bi jo razglabljali na dolgo in široko. 

Dokumenti
En mesec prej, preden začne otrok obiskovati vrtec, moramo starši na CSD poslati vlogo za znižano plačilo vrtca. Glede na dohodek staršev in število otrok, ki obiskujejo vrtec, CSD odloči o višini plačila zneska za vrtec. V kolikor vloge ne oddamo pravočasno, vrtec staršem izstavi račun v višini najvišjega dohodkovnega razred, tj. 77 % polne cene.

Prva tako moramo na začetku uvajanja v vrtec prinesti zdravniško potrdilo, s katerega razberemo, ali je otrok zdrav, ima kakšne alergije ... Vsaj pri nas je zdravniško potrdilo pogoj, da lahko začne otrok obiskovati vrtec, izda pa ga otrokov pediater kak teden pred začetkom vrtca.

Vrtčevske potrebščine
Pred začetkom vrtca smo nabavili nekaj nujnih stvari, ki jih bosta otroka z vstopom v vrtec potrebovala, v kolikor pa bomo potrebovali še kaj drugega, pa bomo dokupili oz, prinesli pozneje.

Nahrbtnik 
Letos sta oba otroka dobila nov nahrbtnik. Neja je imela do sedaj lep nahrbtnik, ki je še ok, ampak lansko leto se je izkazal za premajhnega, saj smo včasih komaj zložili noter oblačila in ostale stvari, ki jih je potrebovala, zato sem se letos odločila za nakup večjega, za katerega upam, da ji bo služil do konca vrtca. 

Že pred časom so mi padli v oči prekrasni nahrbtniki iz Baby Centra, a ko sva se konec prejšnjega tedna z Erikom po naključju odpravila v papirnico Bags&More, sva se zaljubila v izbiro nahrbtnikov tam, hkrati pa je pred začetkom novega šolskega leta potekala akcija, kjer si z Mercatorjevo piko pridobil 40 % popust na nahrbtnike, zato sva seveda ponudbo izkoristila in obema otrokoma kupila nahrbtnika tam. Neji sva vzela prekrasnega rdečega iz kolekcije Anekke, Aneju pa modrega iz kolekcije Moto GP Kids. Izbira za fantke je bila žal zelo skromna, ali tale ali pa nahrbtnik Luke Dončiča, kar se mi ni zdela primerna izbira. 

Copati 
Opažam, da veliko otrok v našem vrtcu nosi cicibanke - nekatere vzgojiteljice jih celo priporočajo -, jaz pa prisegam na usnjene copate z nedrsečim podplatom, ki jih kupujemo v Baby Centru. Neji kupiva vsako leto ene (na začetku leta so ji prevelike, na koncu pa jih že malce preraste), za Aneja pa imam občutek, da jih bomo morali sredi leta menjati, a nič zato. Vzeli smo mu pa nove, saj tiste, ki jih je Neja nosila prvo leto v vrtcu, nosi doma.

Kozarci 
Na začetku leta s sabo prinesemo dudo, kozarec ali lonček, iz katerega otrok potem celo leto pije v vrtcu. Neja je imela prvo leto dudo, a pri Aneju bomo že začeli s kozarcem, saj zna iz njega lepo piti in potrebe po dudi ni. 

Otrokoma sem v bistvu hotela kupiti kozarce iz bambusa, podobne, iz kakršnih pijeta doma, a mi je v torek dopoldne, ko smo stvari nabavljali, to čisto ušlo iz glave, zato smo po odhodu iz sejma Agra skočili še v Špar in tam sem jima vzela Skazine kozarce. Ker naj bi bili odporni na padce, bodo verjetno prava izbira za vrtec. 

Ostalo
  • V našem vrtcu vsako leto za otroka prinesemo brezčrtni zvezek, v katerega potem vzgojiteljice skozi leto lepijo pesmice, ki se jih učijo, fotografije, ki prikazujejo, kaj počnejo, kaj zapišejo ... Lansko leto sta se vzgojiteljici res potrudili in je Nejin zvezek res čudovit vpogled v njeno vrtčevsko leto.
  • Ker Anej še ne hodi oz. doma zunaj nosi usnjene copate, sva mu kupila športne copate, ki jih bo nosil v vrtcu. 
Stvari smo nabavili, ostalo, kar bo potrebno, bomo prinesli čez leto, sedaj pa moram le še napolniti oba nahrbtnika z dodatnimi kompleti oblačil in nogavic. Čaka naš še en miren in brezskrben vikend, potem pa zanimivi septembrski dnevi.  
 
 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.