Katera Catrice maskara je najboljša?Maskare so eden tistih izdelkov, kjer veliko vlogo igra preferenca - se pravi, da bo posamezno osebo navdušila tista maskara, ki ji bo ponudila to, kar išče, kar pomeni, da mogoče ista maskara dveh oseb ne bo isto navdušila. Nekatere iščejo volumen, spet drugi privihane trepalnice, tretje formulo, ki ni premokra, spet četrte vodoodpornost ... 

Že zdavnaj sem ugotovila, da to, kar iščem pri maskari, najdem pri cenejših maskarah in se mi ni treba vsakih nekaj mesecev truditi z nakupom in testiranjem maskar nad 15 €. Znamki, ki me s svojimi maskarami pod 5 € navdušujeta, sta Essence in Catrice, pa vendar se mi zdi, da ima Catrice kvalitetnejše in boljše maskare. 

Zadnjih nekaj let prisegam na eno in isto maskaro, ki pa jo bom danes primerjala še z dvema Catrice maskarama, ki obljubljata točno to, kar jaz pri tem izdelku iščem.

In kaj je to? Volumen. 

Sicer mi je sama formula maskare tudi pomembna, saj se mi zdi, da premokre formule hitro poskrbijo, da trepalnice padejo, pa še zlepijo jih, da izgledajo kot pajkove noge, a najpomembnejša lastnost pri maskari zame niso lepo razčesane trepalnice, pač pa njihova poudarjenost. Razlog verjetno tiči tudi v tem, da je črtalo obvezen pripomoček pri mojem vsakodnevnem ličenju.

Pa še beseda ali dve o mojih trepalnicah. Imam dolge in črne, a ravne in redke trepalnice, zato prisegam na maskare, ki obljubljajo volumen, če jih privihajo, pa je to le še dodaten plus. 

Catrice Eyeconista Lash Millionizer Volume maskara 
010 The Best or Nothing
Gre za eno izmed novejših Catrice maskar, ki je med blogerkami kar precej pohvaljena, meni osebno pa ni najbolj všeč. Ima izjemno mokro formulo, ki trepalnice preveč obteži in jih zlepi skupaj. 

Krtačka maskare je krajša in zaobljena, ima pa kratke silikonske ščetine, kar je plus, saj z njo dosežeš tudi trepalnice v notranjem kotičku. Pa vendar ima maskara precej mokro formulo, tudi po več tednih uporabe, in trepalnice zlepi skupaj že s prvim nanosom. Vsak nadaljnji nanos stvar poslabša in to ni videz, ki bi ga hotela doseči na svojih trepalnicah.

Nosi se lepo in se čez dan ne drobi ter zaradi nje nisem črna pod očmi, pa tudi odstranjevanje je z oljem zelo preprosto, medtem ko z micelno traja malce dlje, da se maskara raztopi. 

Maskara vsebuje 11 ml, cena pa je 5,39 €.Catrice Glam&Doll False Lashes maskara 
010 Black
Tale maskara je moja stalnica že nekaj let in do sedaj me še ni razočarala. 

Maskara ima daljšo zaobljeno krtačo s krajšimi silikonskimi ščetinami, ki omogočajo preprost nanos maskare in objamejo vsako trepalnico za enakomeren nanos. Maskara trepalnice obarva v črno, jih lepo poudari, da volumen in narahlo povzdigne. S plastenjem slojev uspem doseči videz, kot ga želim. 

Maskara ni vodoodporna, tako da se skozi dan rahlo drobi, vendar pa je obstojna in s samim oljem zelo preprosta za odstranjevanje, medtem ko z micelno vodo rabim malce več časa, da jo učinkovito odstranim. 

Maskara False Lashes vsebuje 9,5 ml in stane 4,29 €.Catrice Glam&Doll Sculpt&Volume maskara 
010 Black
Sculpt&Volume maskara je zelo podobna False Lashes maskari in je zato pogosto, ko slednje ne najdem, njen nadomestek, pa vendar me nekako ne zmore prepričati tako kot False Lashes maskara. Ne vem, če je razlog v ravni krtački, saj se glede nanosa in učinka obnaša podobno kot zgornja maskara. Tudi s to maskaro se da lepo doseči črn videz voluminiziranih in ločenih trepalnic. 

Maskara Sculpt&Volume vsebuje 9,5 ml in stane 4,29 €.Moja prva izbira je vedno Glam&Doll False Lashes maskara in resnično upam, da je Catrice ne bo dal iz prodaje, ker se res ne želim podati na lov za iskanjem nove top maskare. Catrice maskare so na voljo na prodajnih mestih, ki imajo to znamko, čeprav se mi za False Lashes pogosto zgodi, da jo najdem zgolj v prodajalnah Müller.

Poznaš Catrice maskare? Katera pa je tvoja najljubša maskara?


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.