Velikonočna dekoracija


Pred velikonočnimi prazniki sem načrtovala objavo o ustvarjanju velikonočne dekoracije, pa mi na koncu ni šlo vse po načrtih. Kdo bi si mislil, da moraš pripomočke za ustvarjanje nabavljati vsaj dva meseca pred določenim praznikom, ker jih dva tedna prej le redko kje najdeš.

Seveda sem potem vso zadevo ustvarila malce drugače, kot sem si sprva zamislila, za dekoracijo pa sem večinoma reciklirala stvari, ki sem jih že imela doma. Dejansko je sam DIY projekt tako zelo preprost, da sem bila v dvomih, če sploh napisati objavo ali ne, ampak mi je sama dekoracija tako noro dobra, da si zasluži mesto na mojem blogu.

Kaj potrebujemo?
- prazno škatlo za jajca
- lupine jajc (ki jih predhodno operemo)
- rože 
- druge dekorativne izdelke za veliko noč (npr. piščančke, jajčka - jaz sem uporabila kar čokoladna)
- sveče
- vejice

Navodila:
  • Najprej naredimo načrt, kako želimo, da bo naša dekoracija izgledala oz. si v mislih ustvarimo idejo, saj ne želimo, da bo vsega preveč.
  • V kolikor ne bomo uporabljali umetnih rož, je žive najboljše dati v jajčno lupino z zemljo, da bodo dlje ostale sveže, ali pa jih odrežemo in v jajčno lupino nalijemo vodo. 
  • Izberemo, kam bomo dali jajčne lupine in kaj bodo te vsebovale (jaz sem se odločila, da bodo vsebovale različne stvari, lahko pa bi jih napolnila samo s čajnimi svečkami).
  • Škatli za jajca odrežemo stran pokrov in del, preko katerega se pokrov zapre. Nato v posamezne košarice polagamo dekorativne izdelke, jajčne lupine, jajca, rože ... Izdelke lahko kombiniramo in premeščamo tolikokrat, dokler nam ne bo končni izdelek všeč.
  • Samo škatlo lahko tudi pobarvamo, a jaz sem jo pustila v naravni barvi, ker mi je zelo všeč ta naraven rjav odtenek.
  • Namesto čajnih svečk sem uporabila dve večji sveči, ki sta mi še ostali od dekoracije za Anejev krst. Polepšala sem ju tako, da sem iz tankih vrbovih vejic spletla kito, jo zavila okoli sveče in zavezala. Sveči sta bolj za dekoracijo in nista namenjeni prižiganju (ker bi mi verjetno vse zgorelo :D). 
  • Ker sem se očitno prepozno spomnila na piščančke, saj jih nikjer (ne v Tediju, ne v Kiku, ne v Pepcu) nisem mogla več najti, sem uporabila kar čokoladne izdelke. Zdi se mi, da so na koncu dali nek poseben velikonočni pridih.
  • Seveda pa ni nujno, da nekaj takega ustvarimo samo za veliko noč, pač pa nam škatla za jajca lahko služi kot podlaga za pomladno, poletno, božično ustvarjanje, le prave elemente moramo dodati. 
  • Taka dekoracija nam lahko čudovito popestri mizo pri kosilu, na praznovanjih, med prazniki.
Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.