Tunin namaz s skuto in paprikoLjudje smo včasih čudna bitja. Bil si v trgovini in ko se ravno vrneš domov, se ti zalušta nekaj, česar seveda nisi kupil, niti nisi v trenutku, ko si bil tam, na to pomislil. 

In valda se to zgodi meni, kakopak ne. V torek smo bili v Lidlu, kjer sem kupila koruzni kruh, ki ga že res nisem jedla celo večnost in ko sem prišla domov, se mi je noro zaluštala tunina pašteta, ker se mi je zdelo, da bo v kombinaciji s koruznim kruhom nora kombinacija. Ampak seveda je nisem kupila in ni šanse, da bi spet šla nazaj nakupovat.

Ampak ni lažjega - odpreš strica Gugla, malce pobrskaš na okoli in zagotovo najdeš recept s sestavinami, ki ti ležijo doma in jih moraš porabiti. In ko mi je stric Gugle povedal, da lahko kombiniram skuto in tuno (halo, skuta in tuna skupaj v eni jedi - a to sploh paše skupaj?), sem vedela, da sem končno našla način, da pred pretekom roka porabim še tisto malo skute, ki mi je je ostalo od prejšnjega tedna, ko sem pekla špinačne rolice. 

Ker pa seveda doma nisem imela vseh sestavin, potrebnih za recept, ki sem ga našla, sem ga priredila po svoje in na koncu naredila namaz za obliznit prste.Potrebujemo:
- 2 konzervi tunine
- 200 g skute
- pol rdeče paprike
- mozarello
- sol
- poper
- baziliko

Postopek: 
Tuno skupaj z oljem prenesemo v posodo. Dodamo ji skuto, na kocke narezano papriko in mozarello ter posolimo, popopramo in dodamo malce bazilike. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladke teksture. 

Čeprav sem dodala zgolj pol rdeče paprike, je imal namaz močan okus po njej, a meni je bil noro všeč (Eriku malo manj). Kljub vsemu pa je bil namaz tako dober, da sva ga za večerjo zmazala več kot pol. Namaz se lahko v hladilniku hrani kak dan ali dva, dlje pa ga jaz ne bi zaradi prisotnosti skute.Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.