Odpiramo prvo okence (letošnji DIY adventni koledar)Tako kot lani sem se tudi letos odločila, da za Nejo ustvarim adventni koledar z nalogami oz. dejavnostmi, vsakemu okencu pa dodam še tudi kakšno nagrado. Lani jih še nisem, ker se mi je zdela še premajhna, letos pa je že dovolj velika, da lahko prejme različne pozornosti (ki niso samo sladkarije) in se z njimi igra oz. ustvarja. Aneja sem tokrat izključila iz adventnega koledarja, saj je še premajhen za sladkarije in itak še ne razume, kaj se dogaja, bo pa kljub vsemu kot član naše družine vključen v naše dejavnosti.

Šele prejšnji teden sem ugotovila, da bo kmalu december tu in da koledarja še nisem ustvarila, zato sem iskala idejo, po kateri bi ga lahko ustvarila na hitro oz. bi bila možna tudi verzija last minute. Tako sem kupila ovijalni papir, iz katerega sem naredila neke vrste pisemske ovojnice oz. manjše vrečke, v katere sem lahko dala nalogo in darilce.

Vrečke sem oblikovala tako, da sem iz ovijalnega papirja izrezala obliko odprte pisemske ovojnice, jo na obeh straneh prepognila in zalepila skupaj, zgoraj pa pustila del papirja, s katerim sem vrečko zaprla. Nato sem jo preluknjala. Ko sem dodala nalogo in darilo, sem skozi luknjo potegnila vrvico in jo zavezala. Vrečke sem nataknila na vrvico, ki sem jo sprva zalepila na omaro z lepilnim trakom, a je le-ta pod težo daril popustil, tako da sem na koncu vrvico razrezala na štiri dele, jo privezala na obešalnik in na vsako vrvico obesila šest vrečk.

Tudi letos sem se odločila, da bo adventni koledar visel na omari, tako da Neja ne bo imela dostopa do njega, ampak bomo skupaj odpirali vsako okence posebej. Glede na to, kako je sladkosneda, verjamem, da bi odprla vse vrečke naenkrat in pogledala, kaj je noter. :)

Letošnje naloge so precej podobne lanskim, a so bolj dodelane in nadgrajene glede na njeno starost letos. Sedaj pri dveh letih razume že več, tudi govori že razločno in tako lahko nekatera opravila, ki jih lani ni mogla, letos opravi. Upam tudi, da nam letos ne bo zagodla bolezen tako kot lani, ko smo teden dni samo ležali in smo nekaj aktivnosti preskočili oz. prestavili. 

Koledar vsebuje razne ustvarjalne naloge (delali bomo vabila, darila za stare starše okraske, barvali pobarvanke, pekli pogače ...), poučne naloge (brali bomo pravljico in se pogovorili o njej, razmišljali bomo o prijaznosti do drugih, predvsem starejših ...), predvsem pa zabavne naloge (poslušali bomo božične pesmi, se odpravili na ogled lučk, predstavo, krasili bomo spalnico in postavljali božično drevo, ogledali si bomo risanko, prižigali svečke na adventnem venčku, se fotografirali, se igrali božični spomin ...).

Sicer Pinterest vsebuje ogromno zanimivih idej - tale moja je bila bolj na hitro -, tako da se moram koledarja drugo leto lotiti še prej. Ker bi vključen še Anej, bo zagotovo bolj zabavno. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.