Mami ustvarja: hranilnikOtroka sta zaenkrat še premajhna, da bi razumela pomen denarja in varčevanja, pa vendar sva se letos odločila, da bova Nejo začela učiti o pomenu varčevanja. Zaenkrat ji ga bova predstavila bolj z zabavnega vidika, da bo lahko metala kovance v hranilnik, pozneje pa ji bova tudi predstavila, zakaj je varčevanje pomembno. 

Dandanes lahko hranilnik kupiš vsepovsod, midva pa sva se odločila, da bomo naredili enega doma. Tako bomo imeli unikaten hranilnik, prihranili bomo pri njegovem nakupu in hkrati reciklirali staro škatlo. 

Kaj potrebujemo za DIY hranilnik:
- kartonasto škatlo (poljubne velikosti)
- ovijalni/časopisni/navadni papir
- škarje
- lepilni trak
- nožek
- poljubne predmete za okrasitev 
- lepiloKako naredimo hranilnik?
  1. Najprej na vrhu škatle z ostrim nožem izrežemo odprtino, skozi katero bomo metali kovance.
  2. Nato vzamemo ovijalni, časopisni ali navaden papir, s katerim bomo ovili škatlo. Izmerimo, koliko ga potrebujemo in odrežemo potrebno velikost. 
  3. Škatlo ovijemo, toda pri tem pazimo, da je ne ovijemo v celoti, kot darilo, saj se bo moral pokrov odpirati oz. sneti, če je posebej. 
  4. Na pokrovu škatle, kjer je odprtina za denar, izrežemo papir.
  5. Škatlo poljubno okrasimo. Jaz sem uporabila holografski karton različnih barv, iz katerega sem izrezala črke imen mojih otrok, ki sem jih nato nalepila na pokrov škatle. 

Hranilnik je zelo preprosto narediti doma in tako ustvarjanje je hitro končano. Namesto kartonaste škatle lahko uporabimo tudi steklen kozarec za vlaganje in odprtino naredimo na pokrovu, kozarec pa poljubno okrasimo (s servietno tehniko, lahko ga pobarvamo s tempera barvami, zalepimo kakšne nalepke ...). Idej je ogromno, zabava za vas in otroke ob ustvarjanju pa je zagotovljena. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.