Mami testira: BioGaia D3Vitamin D je dodatek, ki se dojenčkom začne dodajati kmalu po njihovem rojstvu za normalno rast in razvoj kosti. Pri nas zdravniki predpisujejo kapljice Plivit D, ki so narejene na vodni osnovi in marsikateremu dojenčku povzročajo krče. 

Neji sem jih začela dodajati kmalu po rojstvu in z njimi nikoli ni imela težav. Dajala sem ji jih po žlički z mojim mlekom, saj ji okus samih kapljic ni bil všeč. Nikoli ni imela krčkov, ni je napenjalo in normalno je kakala. Trditve, da te kapljice povzročajo krče, sem imela za iz trte zvite, vse dokler nisem rodila Aneja. V porodnišnici mi je sestra svetovala, naj mu jih začnem dajati deseti dan (pri Neji sem začela četrti dan), a ker mi je ušlo iz glave, jih je prvič dobil pri dveh tednih. Dala sem mu jih na isti način kot Neji - dve kapljici sem nakapala na žličko in dodala svoje mleko. Anej jih je lepo sprejel, toda po eni uri je postal nerazpoložen, napenjalo ga je, toda ni mogel kakati in do večera, ko mu je končno uspelo, je večinoma jokal. Naslednjih nekaj dni mu nisem dala kapljic in vse je bilo v redu. Nato sem mu kice dala še dvakrat in vsakič je bila ista zgodba, zato sem vedela, da mu Plivit ne odgovavarja.  

Tako je padla odločitev, da moram poiskati druge kapljice in preveriti, če mu bodo te ustrezale. Odločila sem se, da poskusiva s kapljicami BioGaia D3. Oklevala sem med Waya in BioGaia in se za slednje odločila le na podlagi tega, ker so uporabne še 3 mesece po odprtju, saj sem dvomila, da jih bova porabila prej.

Kapljice Aneju dodajam zjutraj, na tešče, pri prvem dojenju, in sicer jih nakapam na dojko, da jih med dojenjem poliže iz njih. Poskusila sva tudi z žličko, a ker še ne zna kapljic polizati z nje, se mi zdi, da zaradi oljne teksture ne stečejo vse kapljice iz žličke in tako ne dobi zadostne oz. predlagane količine. Anej po teh kapljicah nima nobenih težav, ne moti ga okus (so namreč brez okusa, medtem ko so Plivitove kapljice grenke), nima krčev in normalno kaka. 

Zakaj so kapljice BioGaia super?
- ker so dostopne v vseh lekarnah po Sloveniji
- ker je rok trajanja tri mesece, ko jih enkrat odpremo
- ker jih ni treba hraniti v hladilniku
- so brez okusa in narejene na oljni osnovi, tako da ne povzročajo krčev
- primerne so za dojenčke od rojstva naprej

Kaj mi ni tako všeč?
- cena, saj 5 ml kapljic stane skoraj 14 €
- doziranje, saj včasih ne steče nobena kapljica iz stekleničke, kljub temu da jo že nekaj časa držim obrnjeno na glavo, včasih pa tekočina iz stekleničke steče prehitro in tako lahko hitro predoziramo dnevno priporočeno vsebino, tj. 5 kapljic
- doziranje pa postane še težje, ko je v steklenički le še tretjina vsebine


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.