7 idej, kako oznaniti nosečnost ali spol otroka

Prvo trimesečje je mimo in svojim bližnjim bi rada sporočila veselo novico, da pričakuješ, ne veš pa, kako. Če malce pobrskaš po Pinterestu, boš našla kopico zanimivih in zabavnih idej, jaz pa danes delim s tabo nekaj idej, ki smo jih med mojo drugo nosečnostjo posneli mi. 

Seveda pa nosečnosti najbližjim nisva razglasila s fotografijami, pač pa sva jim povedala, še preden so prve fotke sploh nastale. Lani septembra je moja mami praznovala abrahama in odločila sem sem, da bo novica del darila za njen rojstni dan. Kupila sem ji rožo, zraven pa napisala posvetilo v Nejinem imenu, kjer je na koncu pisalo: "... rada bi ti sporočila, da bom postala velika sestrica." Presenečenje je bilo ogromno, solz sreče pa tudi.

Kako oznaniti nosečnost
1. S sliko ultrazvoka
Sliko ultrazvoka vsaka nosečnica prejme že na prvem pregledu, pozneje pa še na nuhalni svetlini (če se zanjo odloči), 3D ultrazvočnem pregledu, morfologiji ... Z ultrazvočno fotografijo se da posneti veliko zanimivih in inovativnih fotografij. Mi smo naše posneli lani na jesenskem družinskem fotografiranju. 

Foto: Tjaša D. Horvat

2. S kreativno fotografijo
Pinterest vam bo pod zadetki zagotovo našel ogromno kreativnih in smešnih fotk razglasitve nosečnosti, jaz pa sem za svojo uporabila bučo, ki ponazarja trebušček, ki šele začenja rasti. Na žalost smo do takrat vse rumene buče že očistili, tako da sem morala uporabiti zeleno. Napis sem dodala pozneje na računalniku. 


3. Z LED tablo
Ker je bila Neja na začetku moje druge nosečnosti stara le leto dni, sem morala najti idejo, ki bi jo z njo lahko realizirala. Na jesenskem fotografiranju smo preizkušali s sliko ultrazvoka, a ji je bila tako zanimiva, da jo je raje gledala kot kazala fotografinji, tako da fotke niso ravno uspele, kot sem si zamislila. 
A nič zato. Našla sem drugo, Neji zanimivejšo idejo, in sicer sem na LED tablo napisala stavek: "Postala bom sestra!" in fotografije z njo posnela kar sama. Za besedo "velika" mi je pa na tabli žal zmanjkalo prostora. Kako razglasiti spol otroka?
1. S pomočjo sorojenca
V kolikor je prvi otrok oz. so prvi otroci starejši, se da z njimi uresničiti marsikatero zanimivo idejo, a ker je bila Neja še majhna, sem morala poiskati idejo, pri kateri bi lahko sodelovala brez težav. Ker so bili v tistem času izjemno zanimivi Smarties bonboni, smo poskusili kar z njimi.

V eno roko sem ji dala modre, v drugo pa roza bonbone. Ko sem na hitro posnela nekaj fotografij, sem ji dovolila, da roza bonbone poje. Na koncu so ji v roki ostali le modri in na hitro sem nekajkrat škljocnila, dokler je še hotela sodelovati.

Težava pri tej ideji je bila, da Neja nikakor ni hotela držati razprtih dlani, saj se je bala, da ji bodo bonboni padli iz rok, dokaj hitro pa so se ji v rokah začeli tudi topiti in ker ji občutek na rokah ni bil všeč, se je hitro naveličala fotkanja. 


2. Z bleščicami
Na našem zimskem fotografiranju smo posneli serijo fotografij razglasitve spola z bleščicami. Erik je imel v rokah roza bleščice (ker je vse do rojstva verjel, da so se zmotili in nosim deklico :P), jaz pa modre. Na koncu je od odvrgel roza bleščice na tla in sva oba pihnila modre ter tako razglasila, da bo fantek.

Foto: Tjaša D. Horvat


3. S copatki/oblačili
Na mojem budoir fotografiranju z Aido sva posneli tudi nekaj fotografij z modrimi copatki. Oblačila in copatki v deških ali dekliških barvah so tudi lahko zanimiv način za razkritje skrivnosti spola dojenčka. 

Foto: Aida Muhmatović


4. Z baloni
 Še zadnja ideja, ki smo jo realizirali, je ideja z baloni. Le-te sem komaj komaj našla v Tediju in čeprav sem hotela večje, ni bilo preveč časa (ker smo imeli to fotkanje v 39. tednu in se je mudilo, da nas ne bi dojenček prehitel). 

Foto: Tjaša D. HorvatNi komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.