Park doživetij Križevci


Pred dvema tednoma Erik po dolgem času končno ni imel tekme v nedeljo, zato smo se odločili, da popoldne izkoristimo za družinski izlet in tako zadnjo vročo nedeljo preživimo nekje v naravi. Že ob otvoritvi nas je mikal obisk Parka doživetij Križevci (ki je v bistvu v Borecih), a je bila Neja še premajhna, sedaj pa je že dovolj velika in gibalno sposobna, da lahko nekaj časa preživimo v parku.

Ko smo prispeli v Borece, smo že od daleč videli, da je veliko družin razmišljalo podobno kot mi. Čeprav ljudi v parku ni bilo malo, pa je elementov dovolj, da se množica porazgubi, da nisi nobenemu na poti in da ne čakaš, da prideš na vrsto. 

V parku je urejena krožna rekreacijska pot, ob kateri so razporejeno elementi, ki so razdeljeni po sklopih (npr. Pot izzivov, Čutna pot, Pot ravnotežja ...). Večina odsekov je v senci, tako da obisk v vročem vremenu ni nobena ovira. 

Super pozitivna lastnost tega parka je, da je primeren za malčke od drugega leta starosti naprej. Njim je na kožo pisana Čutna pot, ki jim omogoča krepitev senzorike in ravnotežja. Priporoča se hoja z bosimi nogami za boljše občutenje in zaznavanje materialov, zvokov in snovi, a Neja se nikakor ni hotela sezuti, na koncu pa sva jo morala voditi po poti midva z Erikom, saj je tako lažje premagovala postavljene elemente. Sprehodila se je tudi po brvi, na kateri sem svoje ravnotežje preizkusila tudi jaz (in šlo mi je zelo dobro od nog :D). 

Park je primeren tudi za mamice z dojenčki, saj se da z vozičkom priti okoli parka po rekreacijski krožni poti. Ker je Anej vmes postal lačen, smo se odpravili do Gregorjevega matičnjaka, kjer smo imeli na klopci dovolj zasebnosti, da se je Anej podojil. Matičnjak je namenjen ohranitvi ogroženih drevesnih vrst Prlekije.

Neja je v parku najbolj pogrešala gugalnice, saj se zadnje čase rada guga, a smo improvizirali in jo zagugali s pomočjo nekaterih elementov določenih poti. Najbolj zabavna pa je bila pri Indijanskih stebrih, ko je Erik splezal na vrh stebra in mu je od spodaj žugala: "Ati, ti ti. Odi dol, Neja bo šla gor!" To, da plezanje po teh stebrih ni bilo primerno zanjo, itak ni bilo pomembno. 

Obisk parka smo zaključili z ogledom konj v bližini parka in z večerjo v restavraciji Piramida. 

Park bomo zagotovo še obiskali, ko Anej zraste, da bo imel tudi on priložnost uživati na elementih, obisk pa priporočam tudi vam, če boste v teh koncih.
+ obisk parka je brezplačen
+ urejeno je brezplačno parkirišče
+ na voljo je veliko elementov, ki se delijo po različnih sklopih, nekateri so primerni že za malčke od dveh let naprej
+  del parka je v senci, del na soncu
+ okoli parka vodi krožna rekreacijska pot, ki je primerna za vozičkanje
+ v parku so klopce za počitek 
- manjka nek gostinski lokal, kjer se lahko usedeš in kaj spiješ ali prigriznešNi komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.