Izbiranje obleke za krst

V nedeljo bomo krstili Aneja in jaz sem se znašla pred zagato, kaj obleči zaradi dojenja. Rada bi imela obleko. Pogojno je lahko maksi, a raje bi eno krajšo do kolen. Seveda mora biti elegantna, primerna za v cerkev, kar pomeni, da ne sme imeti prevelikega izreza, a kljub vsemu mora biti primerna za dojenje. Seveda pa mora ustrezati tudi pogoju, da jo lahko oblečem tudi pozneje, ko ne bom več dojila. 

Pozneje se bom sicer preoblekla, a tisti čas v cerkvi (krst bi radi opravili med mašo, kar pomeni, da bo trajal eno uro) in po krstu, kar bo trajalo fotkanje, bi rada nosila obleko, primerno za dojenje, če bo naš fant slučajno lačen, da ga lahko v miru podojim. Neja je bila v času krsta stara 8 mesecev, nekaj malega je pojedla goste hrane, tako da se pri njej glede obleke nisem sekirala in sem imela oblečeno obleko, v kateri je nikakor ne bi mogla podojiti. A njej je bilo že vse tako zanimivo, da na dojenje med krstom niti ni pomislila. 

Nekako se mi zdi, da sem si zadala nemogočo misijo pri iskanju take obleke, saj jo iščem že nekaj tednov, pa še vedno nisem našla ničesar, kar bi mi bilo všeč. Najprej sem se seveda sprehodila po spletnih trgovinah, da vidim, kakšna je kaj ponudba, čeprav ne maram preveč spletnega nakupovanja, ker moram oblačila nujno prej preizkusiti, da vidim, kako pašejo moji postavi, če mi niso prevelika ali premajhna, če sploh dobro izgledajo na meni ... Na spletu sem preverjala predvsem trgovine, ki obstajajo v fizični obliki tudi pri nas, a kaj, ko po navadi tistega, kar je meni padlo v oči, pri nas v trgovinah ni. Poleg tega pa nobena pri meni ni dosegla "vau" efekta, da bi lahko rekla, to je to, našla sem, kar sem iskala, ta obleka ustreza vsem mojim pogojem.

V spodnjem kolažu delim 8 oblek, ki so mi lepe, a ne dovolj, da ne bi mogla reči, da ne morem najti  še lepše. Najbolj mi je všeč modro-bela iz C&A, ob kateri pa me malce zaboli glava, ko pogledam ceno, saj nisem prepričana, da bi razkirala 69 € za obleko, ki jo bom oblekla le za nekaj ur v nedeljo in potem še dolgo ne, če sploh kdaj.

Obleko, ki sem jo nosila na Nejinem krstu, sem oblekla le dvakrat - na dan krsta in pred tem na bratrančevo poroko. Pri tokratni obleki te zgodbe ne bi rada spet ponavljala.

Kaj pa ste ve oblekle na krst vaših sončkov?Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.