Dnevnik nosečke Taye: 40. tedenTeža: 93,5 kg

Obseg: 113,5 cm

Kako se počutiš? Kljub utrujenosti in neučakanju se tako dobro, kot ta teden, nisem počutila celo nosečnost. Pa ne zato, ker bi bila tako odličnega zdravja, ampak ker sem se v sebi končno pomirila s strahom pred porodom in komaj čakam, da stisnem svojo štručko k sebi. Ta teden sem bila še precej aktivna, tudi zato, ker sem večino popoldnevov preživljala sama z Nejo.

Spanje: Kljub temu da se ponoči kar nekajkrat prebudim, ker moram na WC ali pa me zbudi Neja, v bistvu kljub velikemu trebuščku dokaj dobro spim in se zjutraj zbujam naspana. Postanem pa utrujena čez dan, saj še vedno opravljam veliko gospodinjskih opravil, hodim naokrog z Nejo, zadnjič pa sem celo pomagala saditi bučno seme na njivi. Čeprav bi po eni strani raje počivala, pa se mi po drugi strani zdi, da sem kar polna energije. Mi je pa pri določenih stvareh trebušček že kar v napoto.

Nosečniška hrepenenja: Nekih posebnih hrepenenj po hrani nimam več, včasih se mi tu in tam zalušta kaj nezdravega, kot je pica.

Pregledi pri ginekologinji: V zadnjem tednu sem imela zaradi praznikov dva pregleda. Prvega v sredo, kjer je zdravnica preverila, če je vse v redu, drugega pa v ponedeljek, en dan pred rokom. Takrat se imela tudi prvič CTG, ki pa je kazal, da se še nič ne dogaja. Zdravnica me je pregledala in ugotovila, da sem odprta dva centimetra. Vprašala me je, če želim v primeru, da se čez praznike ne bo nič zgodilo, v četrtek priti rodit ali pa le na pregled. Odločila sem se prvo opcijo, a popoldan, ko sem prišla s pregleda, so se začeli popadki na pol ure, ki so do večera postajali pogostejši in ponoči sem jih imela že na manj kot pet minut, zato sva se z Erikom odpravila v porodnišnico. 

Kaj je bilo ta teden najlepše? Najlepše je bilo božati trebušček, ga fotkati in uživati še v zadnjih trenutkih, ko je bila mala štručka še del mene. 

Kaj je bilo ta teden najtežje? Ta teden sem bila nekaj popoldnevov sama doma z Nejo, kar se je izkazalo za dokaj naporno, saj sem zvečer kar padla v posteljo, ko sem jo dajala spat.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? V torek sva z Nejo preživeli popoldan z mojo prijateljico Jasmino, ki dela v Avstriji in vsakih nekaj mesecev pride domov. Ta dogodek si bom najbolj zapomnila zagotovo zato, ker Neja prihaja v obdobje, ko je zelo sramežljiva pred ljudmi, ki jih ne pozna in je celo v mama obdobju, a na Jasmino se je navezala tako hitro, da se je zvečer komaj ločila od nje.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.