Dnevnik nosečke Taye: 39. tedenTeža: 93,5 kg

Obseg: 113 cm

Kako se počutiš? Sedaj sem že čisto neučakana in komaj čakam, da spoznamo našega dojenčka. Čeprav želim uživati še v zadnjih dneh s trebuščkom, pa po eni strani komaj čakam, da ga več ne bo, saj me boli hrbet, v spodnjem delu trebuha ves čas čutim pritisk, zvečer se komaj namestim za spanje, ko moram na WC, komaj vstanem s postelje, mučijo me krči v mečih in zgaga skoraj vsak večer, ko hodim, sem hitro zadihana. Zadnji tedni nosečnosti so me res zadeli v vseh svoji "lepoti". 

Nosečniški lušti: V bistvu se mi ne lušta nič posebnega, sploh nimam več idej, kaj bi jedla, a po drugi strani se ves čas počutim lačno. 

Pregled pri ginekologinji: V sredo sem imela pregled pri ginekologinji, ki mi je izmerila trebušček in pogledala dojenčkov utrip. Dobila sem navodila, naj si doma še naprej merim pritisk in naj štejem gibe dojenčka.

Popek in strije: Popek je tako kot v prvi nosečnosti ostal noter, novih strij pa zaenkrat nimam, čeprav opažam, da so mi začele stare temneti.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Neja je bila ves teden doma in po eni strani mi je to kar pasalo, saj sva imeli veliko časa zase, da sva se pocrkljali, uživali in se še bolj povezali. 

Kaj je bilo ta teden najtežje? Neja je bila na začetku tedna še vedno bolna in mamina cartika, a okoli četrtka se je začela počutiti že boljše. Kljub temu sem se odločila, da jo ves teden pustim doma, da se ji malce dvigne imunski sistem. V petek je bila že v svojem elementu in priznam, da so mi dnevi z njo zelo naporni, saj je Neja ves čas v gibanju, jaz pa si želim samo počivati. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Ta teden je bil kar precej zanimiv, a v prvi vrsti si zagotovo želim zapomniti dojenčkove gibe in njegovo kolcanje. Rada bi si tudi zapomnila, kako se Neja stiska k trebuščku, ga boža in kako je Eriku, ko jo je vprašal, kaj ima mami v trebuščku, odgovorila: "Bratca ... Sestrico." Čeprav sem v tej nosečnosti načrtovala, da bom imela vse pripravljeno že pred zadnjim mesecem, mi je komaj v petek uspelo spakirati torbo za v porodnišnico. Zapomnila si bom tudi naše družinsko fotografiranje pri gradu v Beltincih in nedeljsko popoldne, ki smo ga preživeli na birmi pri Erikovem bratrancu. Neji je bilo dogajanje tako zelo zanimivo, da dopoldan sploh ni hotela spati, pri hranjenju pa sem jo samo debelo opazovala, saj je v štirih urah pojedla več, kot poje doma ves dan. 

Spomladansko fotografiranje: V soboto smo opravili še zadnje družinsko fotografiranje pred porodom s fotografinjo Tjašo. Končno je lepo vreme in vse cveti, zato sem si zaželela še nekaj spomladanskih družinskih fotografij. Tokrat je za razliko od zimskega fotografiranja lepo sodelovala tudi Neja, saj ji je bilo dogajanje zanimivo. Edina nadležnost so bili komarji, zato nismo imeli dolgega fotografiranja. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.