Dnevnik nosečke Taye: 38. teden
Teža: 93,5 kg

Obseg: 112 cm

Kako se počutiš? Ko že končno mislim, da me čaka lep teden, se spet zgodi nekaj nepredvidljivega. Precej sem utrujena, saj slabo spim, tudi zato, ker je Neja zbolela in se ponoči večkrat zbudi. Pogosto me bolijo noge, predvsem, ko dlje časa stojim in po eni strani že komaj čakam, da rodim, čeprav upam, da ne sedaj, ko je Neja bolna. 

Nosečniška hrepenenja: Nič posebnega se mi ne lušta, niti nimam več idej, kaj bi jedla, saj mi nič več ne paše, niti sadje in zelenjava ne, se mi pa zadnje čase ful lušta kava. 

Pregled pri ginekologinji: Odkar sem vstopila v deveti mesec, imam vsak teden pregled pri ginekologinji. Tokrat sem še zadnjič dala urin in hvala bogu je bil urin končno v redu, tako da sem se malce pomirila in nehala sekirati zaradi teh izvidov. Sem imela pa visok pritisk, zato mi je naročila, naj si ga merim doma in če bi visok, naj grem takoj v bolnišnico, a doma sem imela vedno normalen pritisk, tako da pred pregledi verjetno svoje dela tudi nervoza. 

Kaj je bilo ta teden najlepše? Najlepše mi je preživljati čas z Nejo, se crkljati z njo, kam iti. Obožujem trenutke, ko pride k meni in se stisne k trebuščku.

Kaj je bilo ta teden najtežje? V petek zvečer je Neja zakuhala in ves vikend je bila razdražljiva, slabe volje, imela je vročino in veliko časa je preživela v mojem naročju. V ponedeljek smo bili pri zdravnici, saj ni hotela jesti, pa še kašljati je začela in zdravnica je ugotovila, da ima afte. Ponoči smo dokaj slabo spali in veliko smo se crkljali. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Zagotovo si bom zapomnila veselje ob dejstvu, da so urinski izvidi končno v redu in se mi zato ni treba več sekirati. Zapomnila si bom tudi trenutke, preživete z Nejo.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.