Utrujena in naveličanaDragi dojenček, pripravljena sem, da te spoznam. Ker sem utrujena. Utrujena od te nosečnosti, utrujena od skakanja po laboratorijih in do zdravnikov, utrujena od tega, da zadnji mesec ne morem v miru uživati v zadnjih trenutkih, ko si del mene, v tvojih brcikah, v poplesavanju trebuščka sredi noči, v občutku, ko se nekomu kolca pod tvojim srcem in v zadnjih dneh s tvojo sestrico kot edinko. 

V prvi nosečnosti sem zelo uživala, v tej drugi dosti manj. Že celo nosečnost imam težave z bakterijami v urinu. Dobila sem že dve različni terapiji z antibiotiki, dala skozi raznorazne teste, ki niso pokazali nič posebnega, se začela še bolj nalivati z vodo, a stanje ostaja isto. V sredo pa sem doživela čisti psihičen polom, zaradi katerega sem si zaželela, da bi že enkrat rodila in zaključila s temi obiski pri zdravnikih in v laboratorijih.

V tej nosečnosti sem dobila novo ginekologinjo, ki pa je prejšnji teden odšla na porodniški dopust in do konca nosečnosti bom tako hodila k nadomestni. Zaradi bakterij v urinu me je moja ginekologinja poslala najprej na test uricult, nato pa še na sanford, a sta se oba izkazala za negativna oz. nista pokazala nič posebnega. Ker pa so bili moji vsakomesečni testi slabi, mi je ginekologinja najprej predpisala terapijo z antibiotikom Zinnat in svečkami Vagisan. O tem, kakšno reakcijo sem dobila na to terapijo, raje ne bi. Prej me ni nič srbelo, ne bolelo, tudi izcedek je bil normalen, nesmrdeč, po jemanju teh dveh zdravil pa se je pojavil grozen pekoč in srbeč občutek in raje ne govorim o tem, da sem nekaj dni komaj hodila. Še sami ginekologinji ni bilo jasno, kako sem lahko dobila tako reakcijo. Ker se kljub tej terapiji stanje ni izboljšalo, mi je nato predpisala antibiotik Hiconcil, ki mi prav tako ni pomagal. Ginekologinja me je tudi pregledala in ugotovila, da vnetja nisem imela, prav tako pa mi je vzela bris, ki je bil negativen na bakterije.

Kljub slabim urinskim testom mi je ginekologinja zatrdila, da je edina bojazen prezgodnji porod in ko sem dopolnila 36. tednov, sem si prav oddahnila, saj to pomeni, da dojenček ni več nedonošenček in lahko normalno rodim. V sredo pa me je nadomestna ginekologinja čisto vrgla iz tira, saj sem upala, da so dva- do trikrat tedenski izleti v laboratorij in k zdravnici končno za mano. Ginekologinja je pregledala vse moje izvide, pregledala pa je tudi mene in ni ugotovila čisto nič novega, česar ni ugotovila že moja ginekologinja. Tudi ona mi je zagotovila, da je edina bojazen prezgodnji porod, ki pa pri meni več ni problem, a mi je kljub temu napisala napotnico za bolnico, kjer naj bi mi vstavili kateter in vzeli urin, hkrati pa bi kak dan morala ostati v bolnici. Ko mi je to povedala, sem bila čisto šokirana, sploh, ko mi je rekla, da obstaja možnost, da zaradi te preiskave dobim vnetje sečil. Zadnja stvar, ki jo potrebujem tik pred porodom, je vnetje senčil. 

V sredo sem imela prav slab dan in ponoči sem slabo spala, saj sem se pošteno prestrašila te preiskave, ki naj bi jo opravila naslednji dan. Zjutraj sva z Nejo že zgodaj vstali, saj sva se odpravili v vrtec malo prej, ker sem imela govorilne ure, ko pa sem že nameravala oditi v bolnico, so me klicali iz vrtca, da ima Neja vročino. Saj ne vem, če sem se bolj prestrašila za Nejo, ki je zbolela, ali si oddahnila, da mi ni treba v bolnico, ker svojega bolnega otroka pa res ne mislim samega puščati doma, a teh nekaj dni z bolno Nejo mi je pomagalo, da sem pri sebi vse dobro premislila in se pomirila s tem, da me očitno zadnji mesec ne čaka počitek, pač pa le še več skakanja naokrog zaradi slabih izvidov urina.

Počasi sem že naveličana vsega, hkrati pa me skrbi, kako lahko to vpliva na sam porod. Sicer sta mi obe ginekologinji zatrdili, da na samega dojenčka te bakterije naj ne bi vplivale, a najbolj bom pomirjena, ko bom dobila malo štručko v roke in jo končno stisnila k sebi.

A je imela katera izmed vas težave z bakterijami v urinu med nosečnostjo? Kako je to vplivalo na sam porod? Ste rodile prej, imele kakšne težave med porodom zaradi tega? Hvaležna bom za vsako izkušnjo. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.