Mami ustvarja: Obroč iz belih cvetlic


Lepa sončna pomlad, cvetoče drevje in nosečniško fotografiranje so me spodbudili, da po dolgem času spet nekaj ustvarim. Dobila sem idejo, da bi ustvarila obroč za lase iz belih cvetov, ki bi ga lahko uporabila za nosečniško fotografiranje v zadnjih tednih pred porodom. Zunaj je res krasna pomlad in pred porodom sem hotela uresničiti še nekaj idej. Ves material za izdelavo obroča sem kupila v Tediju. 

Potrebujemo: 
- bele plastične cvetove
- zelen tanek trak
- kovinsko žico
- bel debelejši trak
- škarje
- pištolo za toplotno lepljenje

Kako izdelati obroč?
Korak 1: Najprej sem na vsako plastično rožo zavili kovinsko žico, ki sem jo nato omotala z zelenim tankim trakom. Na vrhu pri cvetu in spodaj sem trak zalepila z lepilom. 
Korak 2: Ker nisem imela pri roki nobene debelejše kovinske žice, sem uporabila kar tanko, in sicer tako, da sem si izmerila obseg glave in jo trikrat prepognila, nato pa ovila z belim debelejšim trakom, ki sem ga na obeh koncih in dvakrat vmes na žico zalepila z lepilom.
Korak 3: Nato sem vzela cvetove in vsakega posebej ovila na bel obroč. 
Korak 4: Ko so bili vsi cvetovi na obroču, sem konce obroča do cvetov še enkrat tesno ovila z belim trakom in ga na obeh koncih zalepila z lepilom.
Korak 5: Oba konca obroča sem zavila v krog in dodala zeleno vrvico, s katero lahko velikost obroča prilagodim glavi. 


Z dragim sva včeraj izkoristila priložnost in naredila nekaj fotografij z obročem, saj smo bili na birmi in sem nosila belo obleko. Čeprav ni najlepša izvedba, sem z obročem zelo zadovoljna in ga bom zagotovo uporabila se pri fotkanju kakšnega makeup videza za blog.
Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.