Dnevnik nosečke Taye: 37. tedenTeža: 93 kg

Obseg: 112 cm

Kako se počutiš? Počasi sem že pošteno naveličana te nosečnosti. Vedno bolj mi je naporno z Nejo, saj je zadnja dva tedna v "mama" obdobju in bi bila ves čas rada v mojem naročju, rada bi, da jo veliko nosim okoli in zvečer je niti Erik več ne more dati spat, saj joče, kot da bi jo dajali iz kože. Ne vem, če čuti, da se bliža porod ali čuti, da nisem najboljše, ampak vedno bolj je navezana name. Saj to me toliko niti ne moti, ker se rada crkljam z njo, rada jo dajem spat in se ukvarjam z njo, ampak to stalno dvigovanje in nošenje okoli pa mi občasno pride že vrh glave. 

Simptomi: V prvi nosečnosti sem imela velike težave s krči v mečih in tudi v tej se jim nisem izognila. Sicer niso tako pogosti in hudi kot v prvi, a so prisotni. Trebušček mi je vedno bolj v napoto, pojavljajo pa se tudi bolečine v križu, k čemur verjetno pripomore tudi pogosto dvigovanje Neje. 

Nosečniška hrepenenja: Je kdo rekel sladoled? Končno je topleje in noro noro mi paše jesti sladoled. Pa to ne trgovinskega, ampak tistega iz slaščičarne. Le kdaj si ga bom privoščila, če ne zdaj? :P

Priprave na dojenčka: Ta teden mi je končno uspelo oprati in zlikati oblačila za dojenčka ter tetra plenice, pripravila pa sem tudi jajčko in banjico. Nakupila sem tudi nekaj stvari, ki jih bom potrebovala v porodnišnici, sedaj pa moram le še spakirati torbo za v porodnišnico in pripraviti oblačila, ki jih bova z dojenčkom oblekla ob odhodu. 

Pregled pri ginekologinji: Moja ginekologinja je s tem tednom odšla na porodniški dopust, tako da sem imela pregled pri nadomestni ginekologinji. Pri njej sem bila skoraj pol ure, saj je preverila vse izvide in me zaradi slabih urinskih izvidov vaginalno pregledala, če slučajno nimam vnetja, kljub temu da me je prejšnji teden pregledala že moja ginekologinja in mi vzela bris. Na koncu se je odločila, da me pošlje v bolnišnico na ginekološki oddelek na odvzem urina s katetrom. Ta pregled me je čisto vrgel iz tira, saj sem upala, da je s temi urinskimi pregledi konec. Več o tem sem zapisala v tej objavi.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Končno sva izbrala ime za dojenčka. Tako dolgo sva se pogajala in iskala, pa nikakor nisva mogla priti do skupne točke, tako da sem se odločila, da naredim isto kot pri Neji. Napisala sem seznam nekaj imen, ki so mi všeč, ga dala Eriku in mu rekla, naj izbere najljubšega. Najbolj mu je bilo všeč ime, ki je precej podobno Nejinemu, hkrati pa sem o njem precej razmišljala že tudi sama, le da mu tega nisem povedala, da ne bi vplivala na njegovo odločitev. 

Kaj je bilo ta teden najtežje? V četrtek zjutraj sem Nejo odpeljala v vrtec in ko sem že bila pripravljena, da grem na pregled v bolnico, so me klicali, da ima vročino. Sicer je že zjutraj vstala slabe volje in ni hotela stran od mene, a to sem pripisovala temu, da sem ponoči slabo spala in sem mogoče s svojo slabo voljo vplivala na njo. Ves četrtek je tako preživela v mojem naročju in zvečer me je že vse bolelo od nošenja in cartanja, tako da sem komaj čakala, da zaspi. Kot da to ne bi bilo dovolj, je proti večeru še bolj zakuhala in se zbujala celo noč. Dala sem ji svečko in na srečo je zjutraj vstala brez vročine. V petek je bila že boljše, v soboto pa je spet imela rahlo krizo, saj ni in ni hotela zaspati, ko pa sem jo končno dala spat, je po enournem spancu vstala s takim jokom, da je eno uro nisem mogla pomiriti. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Neja se zadnje čase rada stiska k trebuščku, ga boža in poljublja. Včasih pribeži kar sama od sebe k meni in se stisne k trebuščku. Pravi tudi, da dojenček brca, a sprašujem se, ali res razume, da je v mojem trebuščku dojenček ali pa to pravi zato, ker smo ji vsi to govorili. Zapomnila si bom tudi našo družinsko nedeljo, saj je verjetno ena zadnjih nedelj pred porodom, ki smo jo preživeli skupaj. Erik bo imel odslej ob nedeljah tekme, midve z Nejo pa se bova zabavali sami. To nedeljo smo preživeli na svežem zraku. Dopoldan smo bili na jezeru pri dedku, ki je lovil ribe, popoldan pa smo se odpravili v Rakičan navduševat nad konji in na sadno kupo.

1 komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.