Zimska ali poletna nosečka?


Z veseljem bi rada vzkliknila, da je pomlad končno tu, a kot kaže vremenska napoved, nas od vikenda naprej spet čakajo sneg in temperature pod ničlo, torej se zima še ni čisto poslovila. Priznam, da že pošteno pogrešam višje temperature in manj slojev oblačil, zato sem ta teden, ko je bilo toplo in sva lahko z Nejo veliko časa preživeli zunaj, zelo uživala. 

Zadnje čase pa ne morem mimo tega, da ne bi razmišljala o svoji prvi nosečnosti in jo primerjala z drugo. Prvič sem bila noseča poleti in čeprav lahko le-to prinese več nevšečnosti kot zima (odvisno pač, kako smo občutljive na vročino), pa moram priznati, da sem sama kot poletna nosečka veliko bolj uživala kot sedaj pozimi. Drži tudi, da je bilo tisto poletje, ko sem bila noseča, dosti manj vroče kot npr. lansko in čeprav mi je šla občasno vročina pošteno na živce, pa to ne odtehta tega, da mi je bilo takrat vse lepše in lažje. 

1. V prvi nosečnosti sem veliko več časa preživela zunaj
Nizke temperature, sneg in kratki dnevi zagotovo niso bili idealni za preživljanje čim več časa zunaj. Hkrati pa tudi Neja pozimi ni marala biti preveč zunaj. Poleti sem bila v hiši le takrat, ko so bile temperature neznosne, drugače pa sem bila stalno v gibanju in sem se veliko sprehajala. 

2. Manj slojev oblačil
Poleti mi ni bilo ljubšega kot to, da sem lahko oblekla eno obleko, si obula japonke in že sem bila pripravljena. Tudi sedaj pozimi nosim bolj kot ne tanke majice in tunike, saj mi je pogosto vroče, a bunda, šal in kapa so mi bolj v napoto kot karkoli drugega. Občutek imam, da mi precej omejujejo gibanje, zato komaj čakam pomlad in manj slojev oblačil. 

3. Hrana iz domačega vrta
Sama nisem ena tistih nosečk, ki bi se sekirala in posebej pazila pri hrani, kaj lahko in česa ne. Ne v prvi ne v drugi nosečnosti nisem jedla tistega, kar mi ni pasalo, glede ostalega pa se ničemur posebnemu nisem izogibala. A kar pogrešam sedaj pozimi, je domača hrana iz vrta. V prvi nosečnosti sem pogosto posegala po sadju, ki smo ga gojili doma, in po zelenjavi, ki je rasla na vrtu. Brez težav sem si pripravljala lahke obroke, ki so mi pasali in če nisem vedela, kaj bi si pripravila, ker mi ni nič pasalo, sem samo stopila na vrt in ideja za okusen obrok je bila tu. Sedaj pozimi imam večje težave, saj mi pogosto kaj ne paše, nad zelenjavo v trgovini pa nisem tako zelo navdušena, saj nima niti tako dobrega okusa kot domača zelenjava. 

Neskončno se veselim toplejših dni, ko bom bundo lahko nadomestila s tanjšo jakno, si oblekla le eno majico in pajkice ter obula balerinke. Upam, da nas čaka zadnji val nizkih temperatur in bo pomlad končno zasijala v vsej svoji lepoti.

Pa ve, ste bolj uživale kot zimske ali poletne nosečke?

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.