O spolu in izbiri imena


Najpogostejše vprašanje, ki ga poleg vprašanja, kdaj imam rok, dobim, je, če že poznam dojenčkov spol. Sprašujem se, kam je odšla tista lepa prijaznost, po kateri bi ljudi najprej zanimalo, kako se počutiš. "Kako si?" slišim le od najbližjih prijateljic, znank, ki so mlade mamice, in svoje ginekologinje. 

V prvi nosečnosti mi ginekolog ni hotel potrditi dojenčkovega spola, čeprav sem dobila namig na nuhalni, sem pa v srcu ves čas čutila, da nosim deklico. Tudi tokrat sem že takoj na začetku zaslutila, katerega spola naj bi bil dojenček in od morfologije naprej mi je ginekologinja večkrat zatrdila, da so moje slutnje pravilne. Sva se pa z Erikom skupaj odločila, da dojenčkovega spola ne bova na veliko razglašala. Do te odločitve so predvsem mene pripeljale slabe izkušnje z nekaterimi najbližjimi sorodniki, ki ne le, da so mi na veliko solili pamet, pač pa so me nekateri tudi napadli, da lažem in da poznam otrokov spol, pa ga nočem izdati. Tudi če bi ga poznala, je to, koliko bom izdala o svojem dojenčku pred porodom, le moja in Erikova odločitev in noben me glede te odločitve nima pravice napadati in obsojati. Danes sem prav hvaležna, da je zima in se ne vidimo toliko, kot v poletnem času, ko imamo piknik vsak drug teden, saj je ta nosečnost zame veliko bolj naporna, veliko bolj sem občutljiva in zagotovo bi težje prenašala določene opazke in komentarje.

V torek sem vstopila v zadnji mesec te nosečnosti in ob tem me je malce zajela panika, saj za dojenčka nisem pripravila še čisto ničesar, tudi torba za porodnišnico je še prazna, najbolj pa me muči dejstvo, da z Erikom še vedno nisva izbrala imena. Pri Neji sva ime izbrala tako, da sem na seznam napisala nekaj imen, ki so mi bila všeč, Erik pa je izbral eno, ki je bilo njemu najbolj povšeči. Sicer sva imela kljub temu do poroda v mislih dve imeni, a nekako sva oba čutila, da je Neja tisto pravo ime. 

Tudi tokrat sem že pisala sezname, a kaj, ko Erika še nobeno ime ni navdušilo. Tista, ki so meni najlepša, so njemu najmanj všeč. Drug problem pa je, da kljub temu da mi je kar nekaj imen všeč, še nobenega nisem začutila in nobeno se mi ne zdi pravo za dojenčka. Ne želim si preveč tradicionalnega in pogostega imena, pa tudi preveč "eksotična" in izmišljena imena mi niso všeč. Upam le, da nama bo do poroda uspelo izbrati ime in da bova začutila, da je tisto pravo za najinega dojenčka, tako kot pri Neji. Pa da bo počakal še kak mesec na varnem v trebuščku, da nas ne preseneti prehitro. ;)

Kako ste pa ve izbrale imena vašim otrokom?

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.