Za pusta bom: Mačka


Mačka je še ena tistih klasičnih pustnih mask, a nisem mogla mimo tega, da ne bi poustvarila videza, ki ga je navdihnila ta čudovita žival. Izdelave mačjih ušes sem se lotila doma, in sicer na podoben način, kot sem lani naredila lisičja ušesa, le da sem tokrat namesto obroča uporabila lasnice.

Kako doseči mačjo poslikavo obraza?
Korak 1: Kot po navadi sem najprej na celoten obraz nanesla tekočo podlago in uredila obrvi. Nato sem se lotila oči. Najprej sem nanesla bazo za senčila, ki poskrbi, da senčila dlje zdržijo. Čez celotno veko sem nanesla svetlo bež mat senčilo, ki je podobnega odtenka kot moj ten. Nato sem v pregib veke nanesla svetlo rjavo senčilo, v zunanji kotiček očesa pa temno rjavo senčilo. Ličenje na zgornji veki sem zaključila tako, da sem nanesla črn eyeliner.
Korak 2: Spodnjo veko sem najprej obrisala s črnim svinčnikom, nato pa ga zabrisala in fiksirala s črnim mat senčilom. Na vodno linijo sem nanesla belo barvico, v notranji kotiček očesa pa belo senčilo. Za konec sem nanesla maskaro in dramatične umetne trepalnice.
Korak 3: Obraz sem močno konturirala s temnim bronzerjem, in sicer sem ga nanesla pod lično kost in na zunanji del čela. Z istim bronzerjem sem močno konturirala tudi nos od obrvi do konice. 
Korak 4: S črno barvo sem narisala mačji nos, nad ustnico naredila nekaj pik in po licih tri črte za mačje brke. Ustnice sem si naličila s črno šminko.
Korak 5: Oblekla sem si črno majico, dodala črno ogrlico in mačja ušesa in tako je bil moj kostum mačke končan.

Mačka je v bistvu ena najlažje ustvarjenih pustnih mask, saj je dovolj, da se oblečete v črno, si nadenete mačja ušesa (ki si jih lahko zelo preprosto s pomočjo filca in lepila izdelate doma) in narišete črn nos ter brke. ;)Uporabljeni izdelki: 
- Catrice Even Skin Tone 010 Light Vanilla
- Catrice Liquid Camouflage 010 Porcellain
- Catrice Colour Correcting mattifying powder 010 Delicate Blossom
- Essence Lights of Orient bronzer 02 Oriental Beauty
- Makeup Revolution Vivid Baked Highlighter Golden Lights
- L'Oreal Blush Sculpt 102 Beige Nude
- NYX High Definition eye shadow base
- Misslyn Once Upon a Time Eye Believe in Fairytales (Everland, Beauty Tale, Into the Wood)
- NYX jumbo pencil Milk
- Mua Glamour Nights (belo senčilo)
- Essence The Cushion Eyeliner 01 Black
- Catrice Glam&Doll False Lashes maskara
- Essence šminka 19 Black Gossip
- umetne trepalnice BPS #12602


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.