Dnevnik nosečke Taye: 24. tedenObseg: 105 cm

Počutje: Če odmislim utrujenosti in nekaj težav, ki me občasno pestijo, se počutim dobro, polno novih idej in zagona. 

Spanje: Ob večerih sem hitro utrujena in ta teden sem nekajkrat zaspala že ob pol osmih, ko sem uspavala Nejo. Problem je, ker se potem ponoči večkrat zbudim in ne morem zaspati nazaj. Zelo težko najdem položaj, v katerem bi mi bilo udobno, pogosto pa pri nama spi tudi Neja. Sredi noči se večkrat zbuja v joku, takrat pa jo ponavadi vzamem k sebi, ker hitreje zaspi nazaj, a kaj, ko ona potem spi skoraj na meni, jaz pa imam še manj prostora, da bi se udobno namestila. 

Simptomi: Rahla zgaga, rahli krči v trebuhu, pomanjkanje kondicije na sprehodih, bolečine v križu - nekako takole bi lahko opisala svojo nosečnost. Čeprav se trudim iti na sprehod vsak dan, se vidi, da sem imela pri nosečnosti z Nejo veliko več energije in kondicije za dolgo sprehode, sedaj pa komaj prisopiham domov, ko se eno uro potepamo naokrog. Da ne omenjam, da me moti tudi kup oblačil (ravno zato pogrešam poletno nosečnost). Ker se z Nejo veliko igrava na tleh, pogosto sedim v položaju po turško (ker ona potem sedi na mojih nogah), a mi ta položaj ne ustreza preveč, saj me začne ščipati v križu. Hkrati se Neja zelo rada nosi, ko smo zunaj, tako da sem sedaj zabičala ostalim družinskim članom (to velja predvsem za Erika in mojega očeta), da je ne smejo toliko nositi, ampak naj raje sama hodi, saj je jaz pozneje, na spomlad, v višji nosečnosti ne mislim prenašati naokoli, želim pa, da ko bo topleje, čim več časa preživiva na svežem zraku. 

Nosečniška hrepenenja: Ta teden je bil po norem decembru končno malce umirjen, tako da sem več časa namenila tudi svoji prehrani, se odločila jesti manj mesa in bolj lahko hrano ter več posegala po sadju in zelenjavi. Kljub vsemu pa se mi noro lušta sladko. Imam pa občutek, da mi ravno sladko zvečer povzroča rahlo zgago.  

Strije: V tej nosečnosti sem veliko bolj lena kot v prvi in si trebuščka ne mažem. V prvi sem ga pridno mazala in negovala kožo, na koncu pa dobila kup strij, tako da se v tej nosečnosti zaradi strij sploh ne sekiram. Tiste iz prve nosečnosti bledijo, novih pa zaenkrat še nisem opazila. 

Premiki dojenčka: Ne morem si kaj, da ne bi primerjala prve in druge nosečnosti, ko pride do gibov dojenčka, saj se mi zdi, da je tale dojenček veliko bolj aktiven, kot je bila Neja. Čutim ga ob vseh možnih urah dneva in tudi, ko se zbujam sredi noči. 

Kaj je bilo ta teden najlepše? Neja je šla v sredo nazaj v vrtec, Erik pa je imel v sredo še nekaj službenih obveznosti, nato pa je bil do konca tedna še na dopustu. Dopoldneve, ko je bila Neja v vrtcu, sva izkoristila zase, saj že dolgo časa nisva sama skupaj preživljala časa. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Zapomnila si bom najine trenutke z Erikom, Nejino veselje, ko sva prišla oba po njo v vrtec, najin nosečniški fotošuting pri gradu v Beltincih, kjer sva naredila veliko prekrasnih fotografij.  

Česa se veseliš? Veselim se pregleda pri ginekologinji in po eni strani se tudi veselim, da gre Erik po dveh tednih končno v službo, Neja pa bo v vrtcu, saj bom imela ob dopoldnevih končno malce več časa zase in za uresničevanje idej in načrtov, ki se mi porajajo. Do poroda bi rada uredila kar nekaj stvari in čeprav imam rok šele čez štiri mesece, imam občutek, da bodo dnevi prehitro odleteli mimo in mi na koncu ne bo uspelo urediti in narediti vsega, kar si želim. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.