Dnevnik nosečke Taye: 22. teden


Teža: 87 kg

Obseg: 104 cm

Počutje in spanje: Počutim se dobro, čeprav sem utrujena, saj ponoči ne spim dobro. Občasno se sicer zbujam za WC, a še vedno pridejo dnevi, ko lahko celo noč zdržim brez odhoda na stranišče, tako da nimam pojma, kaj točno je vzrok mojemu zbujanju. Mogoče Neja, ki spi pri nama in se ponoči veliko gnezdi ter me občasno brca v glavo (ker spi pri moji glavi). Ko se enkrat zbudim, imam kar težavo zaspati nazaj, saj se čisto predramim. Zjutraj, ko se z Nejo zbujava za vrtec, pa obe komaj odpreva oči. Ta teden žal zaradi priprav na praznike (pospravljanje, peka peciva) časa za počitek ni bilo veliko. 

Simptomi: Čeprav me Neja zaposluje na polno, da se komajda spomnim, da sem noseča, pa moje telo poskrbi, da tega zagotovo ne pozabim. Podnevi veliko časa preživim na stranišču (hvala bogu, da vsaj ponoči le enkrat, če že), vsak dan me boli križ (k čemur pripomore tudi stalno dvigovanje Neje) in določena opravila mi postajajo vedno bolj naporna. Hitro se utrudim že pri obuvanju in oblačenju Neje, kaj šele pri kakšnem sesanju in pranju tal. Hkrati nosečnost zelo slabo vpliva na mojo kožo, ki je v obupnem stanju. 

Nosečniška hrepenenja: Začeli so se prazniki, z mamo sva pekli piškote, na mizi je vedno kaj sladkega, tako da sem prej polna, kot pa da bi se mi kaj luštalo. 

Dojenčkovi gibi: Brcike dojenčka so že zelo močne, in sicer se pri najmočnejših že vidi premikanje tudi na trebuhu. Giba se ob vseh možnih urah dneva, pogosto tudi ponoči. Najbolj zanimivo pa mi je, da zelo pogosto čutim brcike, ko se cartam z Nejo oz. ko Neja leži na mojem trebuhu. 

Kaj je bilo ta teden najlepše? Najlepši trenutek tega tedna je bil, ko je v soboto Erik prvič začutil dojenčkove brcike. Po zajtrku sva se skupaj usedla pred televizijo, Neja pa se je igrala, ko je začel dojenček s svojimi akrobacijami. Erikovo roko sem položila na trebuh, brez da bi mu karkoli rekla, on pa se je na veliko nasmehnil, ko je začutil brcike. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Ta teden si bom najbolj zapomnila preživljanje praznikov z družino. Letos so bili še bolj zanimivi, ker je Neja večja, vse jo zanima, veliko raziskuje in tudi družabna je precej. Sveti večer smo preživeli pri Erikovi družini, božič pa doma, saj moj oče na ta dan praznuje rojstni dan. Iz tega tedna si bom prav tako zapomnila, kako je bila Neja navdušena, ko je prišel Erik po njo v vrtec. Vse mu je hotela pokazati in razkazati, prav tako pa jo je moral obuti in ji obleči bundico on. V petek celo ni hotela iti domov iz vrtca in se je jokala, ko sva jo odnesla iz igralnice. 

Česa se veseliš? Veselim se tega, da bosta Neja in Erik ves teden doma in bomo lahko preživeli več časa skupaj.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.