Za pusta bom: Indijanka


Že veste, kaj boste letos za pusta? Morda bi poskusile s kostumom indijanke? Indijanka je tista pustna šema, ki omogoča ogromno navdiha, inspiracije in svobode, saj se da narediti zelo zanimive in raznolike poslikave obraza. Sama sem se odločila za barvno različico ličenja. Ker pač obožujem barve. Seveda pa se lahko oči naliči v nežnih, rjavih odtenkih, naredi poslikavo obraza in makeup indijanke je končan (veliko inspiracije najdete na Pinterestu). 

Korak za korakom do indijanskega videza
Korak 1: Začela sem z nanosom tekoče podlage na celoten obraz in urejanjem obrvi. Nato sem uporabila rdeče senčilo in ga nanesla na celotno zgornjo veko. Odločila sem se za ostrejši videz in senčila nisem preveč zabrisovala. V notranjem kotičku sem ga nanesla v obliki trikotnika.
Korak 2: Ker mi je nekaj rdečega senčila padlo pod oči, sem ga očistila in nanesla malce korektorja, nato pa s čopičem nanesla rumeno senčilo. Nisem preveč pazila, kako sem nanašala senčilo, saj gre za pustno ličenje in ni treba, da je do natančnosti perfektno. ;)
Korak 3: V zunanji kot očesa na zgornji veki sem dodala temnejše rdeče senčilo in tako zabrisala mejo med rdečim in rumenim senčilom. Odločila sem se, da tudi zgornjo črto rdečega senčila malce zabrišem za mehkejši videz. 
Korak 4: Na spodnjo vodno linijo sem nanesla bel svinčnik. V notranjem in zunanjem kotičku sem na prehodu med rumenim in rdečim senčilom narisala tanko belo črto. Za to sem uporabila tanek čopič in belo kremasto senčilo. Pod obrvjo sem z istim tankim čopičem narisala pet pik. 
Korak 5: Ličenje oči sem zaključila z maskaro, umetne trepalnice pa sem se tokrat odločila preskočiti, čeprav bi jih lahko uporabila za dramatičnejši videz. Rdečilo za obraz sem se tokrat odločila preskočiti, sem pa obraz konturirala s temnejšim bronzerjem. Na ustnicah sem uporabila nevtralen odtenek šminke. 
Korak 6: Po obrazu sem z belim kremnim senčilom ustvarila naključne poslikave. Na zgornjem delu nosa sem narisala različno velike kroge in največjega obrisala v obliki plamena. Nad obrvmi sem dodala dve daljši črti, pod vsakim očesom pa pet kratkih črt. Debelejšo črto sem zarisala tudi na spodnjo ustnico in po bradi. Čar indijanskega umetniškega ličenja je v tem, da so lahko poslikave po obrazu različne in bodo zagotovo super izgledale. 
Korak 7: Ker kostuma Indijanke nimam doma, sem si za bolj indijanski videz čez čelo zvezala rjav pleten pas in v lase dodala nekaj pisanih peres.

Interpretacija indijanskega videza je moja, iz glave in verjetno s pravimi plemeni nima nič, a ravno zato obožujem pust in ustvarjalno ličenje, saj nam omogočata, da se kreativno izražamo na različne načine. Najboljše pri pustnem ličenju pa je to, da ni treba, da je makeup popoln, navsezadnje gre za norčav in zabaven praznik. 

Kje kupiti barve za ličenje in ostale pripomočke?
Barve za pustno ličenje zagotovo dobite v Müllerju in vseh večjih trgovinah (npr. Interšpar, Tuš ...), opazila pa sem jih tudi v Jagru. Pa da ne pozabim Tedija, ki ima vsako leto paleto izdelkov za pusta. V teh trgovinah lahko kupite tudi kostume, če pa ste ustvarjalne, pa si lahko kaj zašijete tudi same. Kar se tiče senčil, pa pokukajte v Müller, pri določenih znamkah se bodo zagotovo našla kakšna barvna senčila. Rdeče senčilo se da nadomestiti z rdečim rdečilom za obraz, drugače pa so za poslikavo obraza Indijanke super tudi kakšna modri, turkizni in rjavi odtenki senčil. ;)


Uporabljeni izdelki:  
- Catrice Even Skin Tone 010 Light Vanilla
- Bourjois Radiance Reveal 01 Ivory
- Essence Lights of Orient bronzer 02 Oriental Beauty
- Imagic Professional Cosmetics 12 Flash Color Case (kremno senčilo 010 White)
- Sleek paleta Curacao (Bloody Mary, Screwdriver)
- Sleek paleta Sunset (temno rdeče senčilo)
- NYX jumbo pencil Milk
- BeYou Beauty Queen Volume Mascara
- Jordana šminka 47 Nude
- barvna peresa iz trgovine Tedi
2 komentarja

  1. Lepo. Nekaj posebnega :) Jaz bom letos za pusta... v Rimu, haha. Vsaj v nedeljo. Za službo se pa ne bom maskirala =P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, boš uživala. :) Jaz se verjetno ne bi oblačila, a ker bom morala z Nejo v vrtec, bi rada šla v kostumu. :)

      Izbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.