Dnevnik nosečke Taye: 20. tedenTeža: 86 kg

Obseg: 102,5 cm

Počutje: Teden se je začel odlično in tudi počutje je bilo temu primerno, potem pa je v četrtek Neja zbolela, midva z Erikom pa sva bila polna skrbi in nekaj dni smo ležali skupaj in se crkljali. Čez dan ji je vročina padala, zvečer pa spet naraščala, zato smo šli do pediatrinje, ki je ugotovila, da ima Neja vneto uho. Nekaj dni nismo spali, kar se je pri meni poznalo tudi na imunskem sistemu, saj sem se prehladila.

Nosečniški lušti: Ta teden sem imela zaradi skrbi in napetosti nore lušte po sladkem, in sicer sem pojedla goro Kinder Countrya. 

Kaj je bilo ta teden najlepše? Okrog nedelje sem začela pogosteje in intenzivneje čutiti dojenčka. Zame je to eden najlepših občutkov v nosečnosti, poleg občutka, da nikoli nisi sam in da te pri vsem, kar počneš, spremlja malo bitje pod srcem. 

Naš teden: Preden je Neja zbolela, smo imeli dokaj zanimiv teden. V torek je Nejo prvič obiskal Miklavž. Sicer je še majhna, a ker je bil Miklavž tisti dobri mož, ki je vedno obdaril mene kot otroka, sem hotela to tradicijo nadaljevati tudi pri Neji. Neja je z zanimanjem opazovala Miklavža, a bolj so ji bili zanimivi angeli. Ko so odšli, je še potrebovala nekaj časa, da je predelala, kaj se je dogajalo, nato pa smo skupaj pogledali vrečke in se igrali z igračami, ki jih je prejela. V sredo popoldan smo se odpravili k sveti maši, po maši pa je sledil obisk Miklavža. Neja je bila do sedaj pri maši le dvakrat (ko smo imeli krst in ko so imeli vsi krščenci spomladi srečanje). Malce me je skrbelo, kako se bo pri maši obnašala, a njej je bilo vse zanimivo in sem jo pustila, da se je sprehajala po cerkvi. Sedeli smo ob njeni prijateljici iz vrtca in takoj se je videlo, da se poznata, saj sta vse ponavljali ena za drugo. Kamor je šla ena, je šla tudi druga. Na srečo nista bili glasni in maše nista motili. Imamo pa super župnika, ki ga otroški smeh ali jok ne motita in se zaveda, da tako majhni otroci ne morejo sedeti pri miru in poslušati maše. V četrtek popoldan pa so v Nejini skupini pripravili praznično druženje otrok s starši. Erik najprej ni imel volje iti, a ker je Neja trenutno v "tata" obdobju, mu ni preostalo drugega, kot da gre. Najprej smo si skupaj ogledali predstavo, ki sta jo za nas pripravili vzgojiteljici, nato pa smo ustvarjali božičke in ostale praznične izdelke. Neje ustvarjanje ni zanimalo in je Eriku razkazovala igralnico ter se igrala. Neji se vidi, da se je lepo navadila na vrtec, saj smo igralnico zapuščali zadnji. 

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežje je bilo, ko je Neja v četrtek zvečer zakuhala in imela nekaj dni vročino zaradi vnetega ušesa. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? Zapomnila si bom Nejin prvi obisk Miklavža, obisk Miklavža v cerkvi, dan s starši v vrtcu, Nejino bolezen, božično fotografiranje.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.