Dnevnik nosečke Taye: 19. tedenTeža: Že nekaj časa se nisem stehtala, ker se preprosto ne spomnim, ampak glede na to, da se mi je povečal tek, da se mi noro lušta sladko in da opažam rast trebuha (ki je veliko večji, kot je bil v tem tednu v prvi nosečnosti), bi si upala trditi, da mi je teža začela naraščati. 

Obseg: 102 cm

Počutje: Počutim se več kot odlično. Ta teden sem bila še posebej vesela in vznemirjena, saj se je začel december, mene pa je praznično vzdušje obhajalo že ves november. Polna sem načrtov in idej za ustvarjanje, najbolj pa si želim, da bi z Nejo in Erikom preživeli čim več časa skupaj kot družina.

Nosečniški simptomi: Kmalu bom na polovici nosečnosti, a zaenkrat nekih posebnih simptomov še ne čutim. Vem, da sem imela v prvi nosečnosti v tem času že težave z bolečinami v križu, čutila sem krče v spodnjem delu trebuha, tokrat pa tega ni, kar me preseneča, še posebej, ker pogosto dvigujem in nosim Nejo, ki ima že okrog 11 kg. 

Premiki dojenčka: Premiki dojenčka so vedno bolj intenzivni, po navadi pa jih čutim dopoldne ali zvečer, ko dajem Nejo spat. 

Nosečniški lušti: Ubijala bi za sladko in koka kolo. Ne vem, kaj je z mano in kofeinom v tej nosečnosti, ampak lušta se mi prav vsak dan (pa nenoseča sploh nisem navajena na kofein, ker zelo redko pijem kavo :S). Kljub vsemu pa moram paziti, kaj pojem, saj določene jedi dražijo moj želodec. V četrtek smo bili na obisku pri Erikovih starših in tam sem pojedla praženo bučno seme ter spila malce breskovega soka (ki ga že od začetka nosečnosti nisem pila). Napaka. Še preden smo se odpravili domov, sem izbruhala vso vsebino želodca, zvečer pa sem šla spat že ob pol osmih z Nejo, saj se nisem počutila dobro.  

Spanje: Neja se še vedno zbuja vsaj enkrat sredi noči. Takrat jo vzamem iz posteljice in do jutra spi pri nama. Če se Neja ne bi zbujala, bi verjetno spala celo noč, saj zjutraj, ko me budi budilka za vrtec, komaj odprem oči.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Vedno bolj čutim gibe dojenčka, kar me osrečuje, saj je to v nosečnosti eden najlepših občutkov. Prav tako sem vesela, da nimam več težav s slabostjo in uhajanjem urina, ki sta me mučila celo prvo trimesečje, kar pomeni, da sem lahko končno začela uživati v nosečnosti. Popoldneve z Erikom in Nejo preživljamo skupaj, hodimo na obiske, se igramo, hodimo na sprehod in preprosto uživamo skupaj. 

Česa se veseliš? Pred nami je zanimiv teden, saj nas čakajo obisk Miklavža, druženje v vrtcu in božično družinsko fotografiranje. Decembra se res vedno kaj dogaja.

1 komentar

  1. Ja, december je res pester mesec ;) Pridno raste buši, super! =D Tamala ga že kaj "obrajta"?

    OdgovoriIzbriši

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.