Dnevnik nosečke Taye: 18. tedenObseg trebuha: 101, 5 cm

Počutje: Počutim se odlično, polno energije. Opažam, da potrebujem manj spanca kot prej, saj hodim spat pozneje kot na začetku nosečnosti in redko zaspim, ko dajem Nejo spat. 

Spanje: Neja se je ta teden začela ponoči zbujati zaradi kašlja. Takrat jo vzamem iz posteljice k nama, kjer čez nekaj časa zaspi nazaj, jaz pa se medtem čisto predramim in vmes po navadi letim še dvakrat na stranišče. Spim še vedno na pol na boku, na pol na trebuhu, kar je moj najljubši položaj in prav nič se ne veselim dneva, ko v tem položaju ne bom mogla več zaspati. 

Prve brcike: V torek sem začutila prve premike dojenčka, ki so bili čutiti, kot da bi se mi po spodnjem delu trebuha pretakali majhni mehurčki. :)

Nosečniška hrepenenja: Trenutno nimam želja po nobeni posebni hrani, sem pa opazila, da so se moji obroki povečali in posledično mi verjetno začenjajo naraščati tudi kilogrami (v prvi nosečnosti sem se tehtala samo pri ginekologu in tudi tokrat se sploh ne spomnim, da bi se stehtala doma).

Kaj je bilo ta teden najlepše? Neji veliko pripovedujem o dojenčku in ko jo vprašam, kje ima mami dojenčka, pokaže na trebušček, ga poboža in mu da poljubčka. Zadnjič se je zvečer, ko sem jo dajala spat, ulegla na trebušček in tako zaspala. Ko je držala glavico na trebuhu, sem začutila dojenčkove premike. 

Kateri dogodek tega tedna si boš najbolj zapomnila? V petek smo se odpravili v Gradec po nakupih v Primark, saj Neja hitro raste in je potrebovala garderobo v številki 86, nekaj stvari pa sem nameravala kupiti tudi sebi. Nočem si kupovati preveč nosečniških oblačil, ki bi jih oblačila le nekaj tednov, ampak si raje kupim kakšne osnovne daljše kose, ki jih lahko nosim tudi, ko ne bom noseča. Kavbojke še komaj navlečem nase, tako da bo moja zimska garderoba sestavljena iz toplih žabic, pajkic in daljših majic ter oblek. Čeprav smo na našem šoping izletu vsi uživali, pa moram priznati, da me Primark ni preveč navdušil. 

Oblačila za dojenčka: Nekaj oblačil v majhnih številkah sem za svojo dušo kupila že, ko sem izvedela, da sem noseča, v Primarku pa sem vzela le en komplet bodijev, saj nisem našla veliko nevtralnih oblačil, spola pa še vedno ne vemo. Nekaj oblačil imam še od Neje, sem imela pa oblačila v najmanjših številkah na izposoji, zato bom verjetno morala kak kos še nabaviti. 

Kaj je bilo ta teden najtežje? V nedeljo smo bili na zabavi ob tetinem 60. rojstnem dnevu, kjer smo sicer vsi uživali (najbolj še Neja, ki je poplesavala ob živi glasbi in zvečer sploh ni hotela iti domov), je bilo pa meni ponoči zaradi torte tako slabo, da sem ves ponedeljek bruhala in komaj kaj spravila vase. Bila sem čisto izmozgana in brez energije, za nameček pa Neja v vrtcu ni nič spala in je bila ves popoldan jokava.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.