Božična jelka za malčke


Konec novembra sem se poleg izdelave adventnega venčka iz filca lotila še izdelave božične smrekice za Nejo. Ker pravo smreko po navadi postavljamo nekaj dni pred božičem, če ne celo na božični večer, sem ji hotela pričarati čarobnost božičnega drevesa že prej. Pa še vedela sem, da ji bo igranje s tako igračo zelo zanimivo. 

Kaj sem potrebovala za izdelavo božičnega drevesa?
- filc v različnih barvah
- lepilo
- škarje
- ravnilo
- ježke
- flomaster

Kako sem se lotila izdelave?
- najprej sem se lotila izdelave božičnega drevesa. V Tediju sem kupila velik filc v velikosti okrog 40 x 25 cm, s pomočjo ravnila narisala jelko in jo izrezala.
- za okraske sem najprej mislila izdelati kroge, ki bi predstavljali božične kroglice, a so mi krogi zgledali preveč dolgočasni, zato sem se odločila za različne oblike božičnih motivov. Najprej sem na list papirja s svinčnikom narisala obliko, ki sem jo želela, jo izrezala in nato obrisala na filcu. Odločila sem se za različne oblike: darila, snežak, božična kapa, zvonček, zvezda, srce ...
- ko sem naredila vse okraske, sem na njihovo zadnjo stran zalepila ježke. Ježke sem poljubno dodala tudi na drevo. Neja lahko tako po želji pritrdi okraske na drevo. 

Nasveti:
- priporočam, da ježke na filc zašijete, saj lepilo na zadnji strani slabo drži in se lahko hitro odlepijo.
- tako drevo lahko izdelate tudi iz šeleshamer papirja.
- ker sem na določene okraske zalepila tudi manjše kose, se Neja z drevesom igra samo pod mojim nadzorom. Najbolj zanimiv ji je bil namreč snežak, ki je sestavljen iz največ manjših delov.
- sama sem okraske iz več delov zalepila skupaj, če pa ste bolj za šivanje, priporočam, da jih zašijete skupaj, saj tako ne morejo razpasti.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.