Adventni koledar (z aktivnostmi za malčke)Že ves mesec november se ga veselim in jutri je končno tu - praznični december. Ker sem ga lani z navihano štirimesečnico večinoma preživela doma, sem si ga letos zamislila drugače. Rada bi ga preživela čim bolj aktivno in čim bolj zanimivo. Ker bo Erik končno zaključil še s košarkarskimi tekmami, upam, da bomo čim več časa preživeli skupaj, se morda odpravili na kak izlet, sprehod, ogled lučk ... 

Adventni koledar za vso družino
Lani adventnega koledarja nisem odpirala, niti ga nisem delala za Nejo, saj je bila še premajhna. Letos sem si privoščila lepotni adventni koledar (Misslynovega), za nas kot družino pa sem naredila adventni koledar z aktivnostmi, prilagojenimi Nejini starosti, ki nam bodo omogočile preživeti zanimiv praznični čas skupaj. 

Od kod ideja?
Pinterest je izjemno zanimiva spletna stran, na katero vedno pokukam, ko se želim lotiti kakšnega naredi sam projekta, ko iščem ideje za fotkanje ... Na strani sem našla ogromno zanimivih idej, pa vendar se nisem hotela lotiti ne šivanja ne izdelave škatel. Tako da sem se na koncu odločila, da bom čim manj komplicirala in naredila mini pisemske ovojnice, ki jih bom kam obesila ali zalepila in vanje dala listke z aktivnostmi.

Kako sem se lotila izdelave?
Za izdelavo tega adventnega koledarja sem potrebovala:
- bele in rdeče liste papirja
- ravnilo
- svinčnik
- škarje
- nalepke s številkami (ki sem jih kupila v Kiku)

Izdelave sem se lotila tako, da sem posamezen list papirja upognila na pol, nato pa z ravnilom in svinčnikom narisala obliko pisemske ovojnice. Papir sem izrezala, ga upognila in zalepila ob straneh. Naredila sem 12 belih in 12 rdečih ovojnic. 
Za aktivnosti sem potrebovala tri bele liste papirja. Vsakega sem razrezala na 8 delov, posamezen del okrasila in s črnim flomastrom zapisala aktivnost. Nalepke s številkami sem kupila v Kiku, še preden sem sploh vedela, kako bo koledar izgledal, a so mi bile tako lepe, da nisem mogla mimo njih (pa še le kakšen evro so stale). 
V glavi sem imela kar nekaj idej, kam bi lahko koledar obesila, a na koncu sem se odločila, da pisemske ovojnice zalepim na omaro, izven Nejinega dosega, ki bi se s koledarjem zagotovo igrala in z njim opravila v minuti. :D Kakšne so aktivnosti?
Naloge, kot so pospravi svojo sobo, pomagaj pri kosilu sem izključila, ker je Neja še premajhna, vključila pa nisem niti popularne peke peciva, saj vem, da Neja ne bi zdržala pri meni niti sekunde in bi na koncu mogla peči pecivo sama, tako da sem se odločila za aktivnosti, kjer bomo lahko preživeli čim več časa skupaj. Nekaj aktivnosti je povezanih z dogodki, za katere že vem, da se bodo odvili decembra (npr. prihod Miklavža, Božičkovanje v naši vasi, obisk adventne razstave, babičin rojstni dan ...), nekaj je takšnih, ki jih drugače počnemo skoraj vsak dan, le da bodo tokrat praznično obarvani (npr. branje božične zgodbe, poslušanje božičnih pesmi, sprehod po vasi in ogled lučk ...), nekaj je ustvarjalnih (izdelava voščilnic), nekaj pa klasičnih decembrskih (zavijanje daril, ogled jaslic, božično fotografiranje, okrasitev jelke ...).

Jutri začnemo z odpiranjem adventnega koledarja in prav veselim našega skupnega preživetega časa. Kaj pa ve, ste se lotile izdelave koledarja same ali ste si kakšnega kupile?


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.