Mami ustvarja: Zabavna čarovnica


Že prejšnji teden sem na Pinterestu iskala zanimive ideje za ustvarjanje z enoletnico za noč čarovnic in medtem ko sem našla veliko zanimivih idej, mi je na žalost zdravje zagodlo in sem zadnjih nekaj dni preležala v postelji, tako da sva danes ustvarili le eno izmed idej. Bolj kot ne sem ustvarjala sama, saj je Nejo na začetku ustvarjanje še zanimalo (z veseljem je sodelovala pri risanju odtisov in na začetku pri barvanju krožnika z zeleno), potem pa odvihrala po svoje. Pa saj od enoletnice nisem niti pričakovala, da bi dolgo sedela pri miru in ustvarjala po svoje (ker zna biti dolgo pri miru samo takrat, ko je treba jesti :D).

Je pa ideja zabavne čarovnice iz papirja zagotovo zanimiva za večje otroke, ki jih ustvarjanje bolj zanima in že marsikaj znajo sami. Jaz sem se odločila, da jo ustvarim, ker Neja obožuje, če rišemo odtise njenih rok, ideja pa mi je bila tudi bolj zanimiva kot duhci iz odtisov. :)

Potrebujemo: 
- papirnat krožnik
- kolaž papir (črn, vijoličen, oranžen)
- škarje
- lepilo
- gibljive oči (lahko pa jih sami izrežemo iz papirja)
- črn flomaster
- zeleno tempera barvo
- čopič

Kako ustvariti zabavno čarovnico?
Na oranžen list papirja narišemo odtis leve in desne otroške roke (če so otroci dovolj veliki, lahko to storijo sami). Nato položimo skupaj dva papirja in odtise izrežemo. Uporabili jih bomo za čarovničine lase.
Vzamemo papirnat krožnik in zadnji del pobarvamo z zeleno tempera barvo. Medtem ko se barva suši, iz črnega papirja izrežemo čarovničin klobuk. Iz vijoličnega papirja izrežemo trak, ki ga prilepimo na čarovničin klobuk. 
Ko se barva posuši, na krožnik zalepimo oči, narišemo nos in usta. Nato zalepimo na krožnik oranžne odtise rok, ki predstavljajo lase, in na koncu še klobuk.

In naša zabavna čarovnica je narejena. Veselo ustvarjanje!


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.