5 razlogov, zakaj niste smeli zamuditi sobotnega Blogsija

Foto: Sami Rahim

Blogerske konference so dogodki, ki na naši sceni manjkajo in zato verjamem, da je bil sobotni Blogsi izrednega pomena za blogersko skupnost. V tej objavi sem zbrala pet razlogov, zakaj Blogsija drugo leto ne smeš zamuditi, saj Eva (Nepopolna mama) obljublja še boljši dogodek z več koristne vsebine.

1. Druženje in spoznavanje z ostalimi blogerji
V Sloveniji je velio blogerjev, ki pokrivajo različne tematike in le kaj je lahko lepšega od tega, da spoznaš svojega najljubšega blogerja in v živo poklepetaš z njim ali pa ponovno srečaš nekoga, s katerim si se odlično ujel? Zame je bil letošnji Blogsi res super priložnost, da sem po dolgem času poklepetala s svojimi lepotnimi soblogerkami in spoznala tudi nekaj punc, ki sem jih prej le občudovala na spletu.

2. Spoznavanje in mreženje s podjetji
Spoznati osebe. ki stojijo za podjetji, zagotovo prinaša določene prednosti pri dogovarjanju za bodoča sodelovanja, saj tako zastopnik ni le neznana oseba na drugi strani tipkovnice, ampak oseba z obrazom in energijo, ki jo lahko v živo boljše začutiš. 

3. Aktualne in koristne vsebine za blogerje
Letošnja konferenca je pokrivala vedno aktualno temo sodelovanj med podjetji in blogerji. Popularni blogerji so odgovarjali na vprašanja, ali sodelovati za kompenzacije ali opravljeno delo računati, podjetja pa, s kakšnimi blogerji si želijo sodelovanj in na kakšen način. Letošnji okrogli mizi sta to tematiko dobro osvetlili in marsikateremu blogerju ponudili odgovore na vprašanja o sodelovanjih.

4. Priložnost, da se predstaviš svoje delo
Tale točka je tesno povezana z drugo točko. Ker na konferencah sodelujejo tudi podjetja, kot bloger dobiš priložnost, da podjetjem predstaviš svoje delo in se morda celo dogovoriš za možna sodelovanja.

5. Priložnost za izboljšanje bloga
Najboljše od vsega pa je, da take konference nudijo možnost, da svoj blog in svoje delo lahko izboljšamo in tako bralcem ponudimo več. Zase vem, da mi je letošnja konferenca ponudila odgovore na to, kako naprej z blogom in če razmišljam v pravo smer in veselim se že sprememb in novih vsebin, za katere upam, da jih bodo bralke (in mogoče kak bralec) našli kot koristne. 

Kot mamica bi lahko dodala, da je konferenca tudi super priložnost, da si vzameš dan zase ali se po dolgem času spet urediš, a pustimo to. Eva drugo leto obljublja še boljše dogajanje in jaz že komaj čakam, da vidim, kaj pripravlja za nas.

Več fotografij z dogodka si lahko pogledaš tukaj, moj video pa na moji Facebook strani.

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.