Načrtovanje prvega rojstnega dne


Čez manj kot mesec dni Neja praznuje prvi rojstni dan in jaz že več tednov brskam po Pinterestu za idejami za praznovanje. Morda se zdi, kot da pretiravam, ker že nekaj tednov razmišljam o njenem rojstnem dnevu, a za prvega si želim, da bo poseben. Ne samo zanjo, pač pa tudi zame, ker je to nekako tudi moj praznik. Ona si ga verjetno ne bo zapomnila, ji bova pa o njem pripovedovala z Erikom. Prvi rojstni dan bomo praznovali skupaj z vsemi sorodniki, če seveda ravno takrat ne bodo ležali kje na plaži. :)

1. Rojstnodnevna tematika
Neja zaenkrat še ne kaže nekega navdušenja nad katerim izmed risanih junakov, saj risank niti ne gleda (tudi če bi ji naštimala risanko, ne more biti na miru dlje kot nekaj sekund, saj je stalno v gibanju!), pa tudi mene noben izmed njih ne navdušuje dovolj, da bi ga izbrala kot tematiko za njen prvi rojstni dan. Mislim, da bo to bolj aktualno pri naslednjih rojstnih dnevih, ko bo Neja večja.
Za prvi rojstni dan sem razmišljala o barvni tematiki, in sicer je bila moja prva izbira kombinacija mint in zlato-roza (rose gold) barve, a kmalu me je zaneslo proti rdeči, tako da sedaj razmišljam o tematiki v odtenkih rdeče in zlate barve. Predvsem, ker bova z Nejo na praznovanju nosili ujemajoči se rdeči krili z belimi pikami.

2. Rojstnodnevno fotografiranje
Neje kot novorojenke nisem dala fotografirati pri profesionalnem fotografu, a za prvi rojstni dan si želim profesionalnih fotografij. Zelo me navdušujejo fotografije cake smashov, kjer je dojenčkom prepuščeno, da lahko jedo in se igrajo s torto in prepričana sem, da takrat nastanejo najbolj posrečene fotografije. Čeprav sem navdušena nad delom kar nekaj slovenskih fotografov, sem se za fotografiranje dogovorila z znanko, ki se začenja ukvarjati s fotografijo dojenčkov in novorojenčkov v Prekmurju, saj tako meni kot Eriku ustreza, da se nam ni treba vozit kam dlje. :)

3. Oblačila
Da raznorazni bodiji z imenom oz. številko ena ne pridejo v poštev, sem vedela, saj bi ga nosila le enkrat ali dvakrat, opažam pa, da so mi veliko bolj všeč fotografije enoletnikov, ki so oblečeni v preprosta, svetla oblačila. Nejo bom za cake smash verjetno oblekla v bel ali roza pajacek ali bodi, za družinsko fotografiranje pa bomo nosili rdeče-belo kombinacijo.
Krili sem nama naročila na Facebook strani Didka, ki ju je zašila v manj kot enem tednu in me je s svojo prijaznostjo, ustrežljivostjo in hitrostjo res presenetila. Preden sem karkoli naročala, sem brskala po Facebook straneh raznoraznih slovenskih ustvarjalk in čeprav vse ustvarjajo prav prekrasna oblačila, so me Didkine kjutike očarale in vedela sem, da je to to, kar sem iskala. :)4. Torta 
Torto bova naročila pri slaščičarki, ki nam je spekla torto za krst. Z okraski na torti ne bom pretiravala, imam pa željo, da bo v slogu tematike, in sicer bo verjetno bela z rdečimi pikami in rdečo enico na sredini. Okus pa klasika - pol torte bo sadne, pol pa čokoladne.

5. Okraski
Ker bomo za Nejin rojstni dan priredili piknik, okraskov ne bo veliko, imam pa v glavi že idejo, kako želim, da izgleda prostor, kjer bomo jedli. Vse okraske bom izdelala sama. Iz kartona bom izdelala enico, ki jo bom okrasila s cvetovi iz papirja in jo dodala na steno, ki jo bo krasil napis Vse najboljše. Dodala bom tudi verigo s fotografijami iz Nejinega prvega leta. Morda se bo med okraski znašel tudi kak balon in rože iz krep papirja.

Če se bo vse izšlo po mojih načrtih, o izdelavi okraskov in praznovanju pa bo več na blogu sledilo avgusta. :)

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.