Zabavno ustvarjanje z dojenčkom


Za Nejimih devet mesecev sem se odločila za prav posebno ustvarjanje, ki bo krasilo našo steno - sliko z njenim odtisom, ki bi jo pobarvala sama. 

Potrebujemo:
- belo platno
- tempera ali akrilne barve
- živilsko vrečko
- časopis

Z Nejo sva ustvarjali kar na tleh. Za zaščito sem spodaj položila časopis, na belo platno pa sem stisnila različne barve in čez njega položila prozorno vrečko za smeti, ki sem jo ravno imela pri roki. Živilska vrečka bi bila verjetno boljša izbira, saj se nama je vrečka za smeti hitro strgala. Je pa vrečka zaenkrat še obvezna oprema, saj še vedno vse pristane v ustih in res nimam želje, da bi Neja jedla akrilne barve. 

Neja je nekaj časa ustvarjala, nato pa jo je bolj začel zanimati časopis, ki ga je razvlačila po celi sobi. Sliko sem dokončala jaz, in sicer sem prekrila tisti bel prostor, ki je ostal nepobarvan. Ko se je barva posušila, sem sliko še malce okrasila, in sicer sem robove pobarvala z zlato barvo, na njo pa nalepila zlate lističe. Pri delanju odtisov je pomagal tudi Erik, saj Neja ni pri miru niti sekunde, roke pa so hitro v ustih. Odtisa smo delali pred kopanjem, da sva potem lahko sprala barvo z nje. 

Ustvarjanje take slike je zanimiva zaposlitev za otroka, hkrati pa je lahko lepo darilo za stare starše ob rojstnem dnevu, za božič, za babice ob materinskem dnevu ...


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.