Vikendi pred in z otrokom


V nedeljo zjutraj sem razmišljala, kako lepo se imamo zjutraj ob vikendih, ko se vsi trije zbudimo skupaj v postelji. In ne samo jutra, tudi preostali dan dneva se vedno nekaj dogaja. Če dneva ne preživimo z družino, pa je rezerviran za nas tri. Saj so bili najini vikendi pred Nejo tudi lepi, zagotovo pa se nama sedaj več dogaja.

Ker pred nosečnostjo še nisva živela skupaj, so bili vikendi rezervirani za naju. Najina jutra so bila pozna, posvečena le nama in crkljanju. Vstajala sva okrog desetih, čeprav sva se zbudila že veliko pred to uro. Tudi sedaj so jutra posvečena crkljanju, le da med nama leži najino sonce, ki naju pogosto zbudi že pred sedmo uro in malce skače po enem in malce po drugem. O spanju do devetih ali desetih lahko le še sanjava. 

Najine sobote so bile namenjene čiščenju (ki je ostalo še danes) in popoldanskemu pohajkovanju (največkrat po trgovinah), večere pa sva preživljala doma  na kavču ob dobrem filmu, če že nisva šla kam na večerjo, zabavo ali v kino. Nedelje so bile po navadi tiste, ki sem jih preživljala sama, saj je imel Erik tekme. Takrat sem po navadi postorila kaj za svoj lepotni blog - fotografirala, urejala fotografije, spisala kakšno objavo. Danes so za blog rezervirane večerne ure, ko Neja spi.V soboto popoldan smo se odpravili v Hotel Vivat na bazen. Neja ima rada vodo, tako da se nisem bala, da bi v bazenu jokala. Z zanimanjem je opazovala, kaj se dogaja in kam se odpravljamo, ko pa sva jo nesla v vodo, je bila na začetku prestrašena in se je hotela stiskati k meni, saj velikega bazena in globoke vode ni navajena. Na zabaven način sva ji skušala razložiti, kje smo in kaj se dogaja ter sva plavala z njo po bazenu, da se je navadila. Ni potrebovala dolgo za to, da ji je kopanje postalo všeč in kmalu je z rokicami veselo tolkla po vodi, migala z nogami, se smejala in čebljala po svoje. 

Od tega dne pa mi bo verjetno najbolj ostal v spominu en dogodek z neznano punčko v bazenu za otroke. Pred odhodom domov sem se odločila, da Nejo odnesem malce še v manjši bazen, kjer bo čutila tla pod nogami. Kmalu je prišla do naju punčka, rekla bi, da stara nekje okrog treh let. Najprej je samo opazovala Nejo, le-ta pa tudi njo, potem pa se nama je približala. Pobožala je Nejo. Neje to ni motilo, ko pa jo je prijela za roke, jo je Neja začela odrivati. Približala se nam je njena mama, ki se mi je opravičila, da ima njena hči rada dojenčke, zato je prišla do naju. Dejala sem, da je že v redu, saj ima naša Neja tudi rada otroke. Je pa zadnje čase zelo občutljiva, če se jo kdo, ki ga ne pozna, dotika po rokicah. Pred odhodom je punčka hotela objeti Nejo in po navadi takim malim srčkom res ne znam nič odreči. Ko je punčka objela Nejo, se je naša punca stisnila k njej in jo objela nazaj. Jaz pa sem samo debelo gledala. Kaj? Nisi marala, da se te je dotikala po rokicah, sedaj pa si jo kar objela? Deklici se je zarisal nasmeh na obraz, naša punca pa je samo začudeno gledala, kam sedaj odhaja. :)

Kaj pa nedelja? Nedeljo smo preživeli na kosilu pri Erikovi babici, zvečer pa smo se odpravili še na sadno kupo. Bil je dan, ko smo jedli same dobrote. Navsezadnje, nedelja je dan za uživanje. ;)

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.