Trak za lase s cvetovi (Naredi sama)


Po Nejinem rojstvu sem na Aliexpressu naročila nekaj trakov za lase, ki jih uporabljam za tedensko fotografiranje (več o tem v naslednjih dneh), šele po krstu pa sem začela razmišljati, da bi lahko kakšnega naredila tudi sama. Pinterest je prava zakladnica idej in raje ne omenjam, da včasih zapravim ure in ure med brskanjem za fotkami in tutoriali, ki mojo glavo napolnijo z novimi idejami. Inspiracijo za trakove za lase sem tako iskala na Pinterestu in dobila veliko super idej, prvo od njih pa vam predstavljam danes. 

Potrebujemo:
- 4 različne barve filca (dve barvi za cvet, eno za liste in eno kot oporo za trak)
- škarje
- flomaster
- raztegljiv trak
- toplotno pištolo
- okrogel predmet


Postopek: 

  1. Najprej izberemo dve barvi filca, ki ju bomo uporabili za cvet. Okrogel predmet (jaz sem izbrala DVD, lahko pa je tudi kaj drugega, odvisno od tega, kakšno velikost cveta želimo) postavimo na filc in ga orišemo.
  2. Krog izrežemo.
  3. Krog narežemo na tanek trak, in sicer pazimo, da je čim bolj enakomeren.
  4. Trak začnemo omotavati okoli sredine kroga. 
  5. Ko pridemo do konca, konec traku zalepimo s toplotnim lepilom. 
Na isti način lahko naredimo tudi cvet vrtnice, le da v tem primeru trak režemo vijugasto. Število cvetov je odvisno od naših želja. Lahko naredimo samo en cvet, lahko dva, tri, ki so lahko iste ali različne velikosti (in oblike). Jaz sem izbrala štiri cvetove, ki sem jih razporedila po vrsti, a to ni bila najboljša izbira, saj trak ne stoji najlepše na glavi. 6. Ko imamo cvetove pripravljene, izrežemo še liste iz zelenega filca. Našemu otroku izmerimo glavo in urežemo trak te dolžine. Pripravimo tudi kos filca, ki bo naš trak držal skupaj. 


7. Cvetove zložimo enega poleg drugega oz. po želji in jih zalepimo skupaj. 
8. Dodamo liste, ki jih zalepimo na cvetove.
9. Na cvetove zalepimo trak.
10. Na koncu zalepimo še kos filca, ki bo naš trak držal skupaj. Počakamo, da se lepilo posuši in naš trak je pripravljen, da zasije na glavah naših otrok. 


In še nekaj fotografij dokončanih izdelkov. Drugega, rumeno-roza, sem naredila za prijateljičino hči, ki je podobne starosti kot Neja. Meni je bila kombinacija barv noro všeč. Za Nejo sem naredila dva traka. Enega v sivo-rumeni kombinaciji in drugega v modro-turkizno kombinaciji. Oba sta mi noro lepa, čeprav bi bilo verjetno boljše, če bi pri drugem uporabila manj cvetov. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.