Slavospev starim staršem


Danes smo se verjetno prvič po Nejinem rojstvu skupaj odpravili nekam sami mi trije in moja starša. Skupaj smo šli na Bukovniško jezero na kratek sprehod. Čeprav smo vzeli s sabo tudi voziček, je večino časa Nejo nosil naokoli moj oče. Z zanimanjem sem ga opazovala, kako se je šopiril, ko je z njo hodil do Vidovega izvira. Na obrazu sta mu sijala sreča in ponos. Čeprav ima Neja že 9 kilogramov, njega pa hitro začne boleti križ, je sploh ni hotel dati iz rok.

Ob tem sem pomislila, kako zelo srečna sva lahko z Erikom, da ima Neja tako zelo ljubeče stare starše. Ne samo moje, tudi njegove. Stare starše, ki Nejo obožujejo. In Neja ima zelo rada njih. Sicer je trenutno v obdobju, ko se malce boji Erikovega očeta, a njegova mama je zakon. Že nekaj dni razmišljam, kako sva lahko hvaležna, da jih imava.

Včasih, ko prebiram v raznoraznih Facebook skupinah, kako mamice kritizirajo svoje tašče ali po možnosti še lastne starše, kako jim ne dovolijo, da bi pestovali dojenčke, kako jih s težavo pustijo v varstvu, razmišljam, da sem morda jaz čudna ali pa preprosto drugače gledam na stvari. Že od Nejinega rojstva nisem nobenemu branila, da bi jo prijel v roke. Starim staršem nikoli nisem branila, da bi ji dajali poljube. Sedaj je že itak dovolj velika, da sama nakaže, če ji ni všeč, ko silijo vanjo. Izjemno sem hvaležna moji mami, da z veseljem pazi na Nejo, da lahko jaz v miru kaj postorim po hiši in okoli nje. Brez skrbi bi lahko Nejo zaupala njej ali pa Erikovi mami, da bi jo prevzeli za vikend. Prepričana sem, da bi bila Neja sita, previta in zadovoljna, saj bi jo vsi z veseljem animirali. 

Tudi nam se zgodi, da se skregamo, navsezadnje živimo skupaj (z mojimi starši) in se vidimo vsak dan. Imamo različne osebnosti in različne poglede na stvari. Marsikdaj mi gre kak nasvet ali komentar pošteno na živce, saj drugače gledam na stvari kot oni, a hkrati se zavedam, da imam neizmerno srečo, da jih imam. Starša in babico, ki nimajo radi samo mene, pač pa tudi obožujejo mojega otroka in so zanj pripravljeni narediti vse. 

Čeprav se zavedam, da bom morala z Nejinim odraščanjem požreti marsikaj in bo o tem na koncu verjetno padla tudi kakšna objava, pa sem prepričana, da so stari starši dar. Dar za nas in naše otroke. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.