Nora noč in igralno dopoldne v vrtcu


Verjetno vse mamice poznamo tisti občutek, ko se zbudimo bolj zaspane kot smo šle spat, kajne? Pri nas je bila danes nora noč. Očitno polna luna deluje na polno. Neja se je ob polnoči zbudila in seveda ni hotela zaspati nazaj drugače kot z dojko v ustih. Popustila sem, saj po navadi sredi noči hitro zaspi. Tokrat pa se je prisesala na dojko in je sploh ni hotela spustiti. Po treh urah v istem položaju, ko sem nisem mogla ne premakniti ne zaspati, mi je odklenkalo in sem jo odklopila. Mala je začela huronsko jokati in niti nošenje niti cartanje ni pomagalo, hotela je sesati. Po pol ure sem popustila in jo začela spet dojiti, a so me bradavičke tako bolele in počutila sem se tako neprijetno, da nisem zdržala in sem jo prenehala dojiti. Sicer jo rada dojim in tudi proti nočnemu dojenju nimam nič, a včeraj sem res imela dovolj, saj je spala z dojko v ustih in se niti ni dojila, ampak le cartala. Po treh urah sem se res naveličala biti mama-duda. Potrebovala sem spanec in udobno namestitev na postelji.

Polegla sem jo poleg sebe, jo božala ter ji šuškala. Kar nekaj časa je trajalo, preden se je pomirila, a deset minut čez štiri je že spala. Po eni strani me je bolelo srce, ker je res ne maram puščati jokati, a po drugi strani sem se počutila izjemno neprijetno, bila sem utrujena in dovolj mi je bilo njenega cartanja na dojki. Cartamo se lahko tudi tako, da se stiskamo skupaj v postelji. Navsezadnje ji najine bližine nikoli ne bova odrekla. Potem, ko je enkrat zaspala, je do jutra spala kot top. 


Sama sem se sicer zbudila precej nenaspana, a vesela, saj naju je čakalo igralno dopoldne v našem vrtcu, ki je namenjenu spoznavanju vrtca in otrok, ki bodo skupaj v skupini. Neja bo predvidoma jeseni začela obiskovati vrtec, česar me je po eni strani malce strah, a verjamem, da se bo hitro prilagodila, saj je rada v družbi. To je bilo opazno tudi danes. Sicer je bila na začetku malce sramežljiva, saj so bili na vrtčevskem igrišču vsi otroci iz vrtca in starši z novo vpisanimi otroki, tako velike množice pa ni navajena, a ko so se po začetnem pozdravu vsi razkropili, se je sprostila, začela brbljati po njeno in igrati. 

Včasih me prav preseneti, kako hitro se Neja navadi na nove obraze in tujce. Danes se je po nekaj minutah druženja igrala z drugimi mamicami, stegovala roke k njim, da naj jo dvignejo in se komajda menila zame. Cela nora je bila na žoge, tako da jih moramo doma očitno nabaviti več, hehe. Silila je na gugalnice, ki pa žal niso bile primerne za njo, jaz sem se pa hotela igrati z njo v peskovniku, a ji pesek ni bil prav nič všeč. Za malico je v vrtcu zmazala piškot in dve jagodi, ki sta pristali tudi na bodiju, a se več ne sekiram za to. Saj obstajajo pripomočki, ki spravijo madeže ven. Za spomin na današnji dan sva od vrtca dobili žabico iz papirja, ki jo bova hranili v najinem Dojenčkovem dnevniku. Danes dopoldne sva se imeli super tako Neja kot jaz. Ona je preživela nekaj časa med svojimi sovrstniki, jaz pa z mamicami približno isto starih otrok, s katerimi je tekla beseda o naših otrocih. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.