Naredi sama: Ropotuljice


A so tudi vašim malim škratom vse stvari po hiši bolj zanimive kot njihove igrače? Čeprav ima naša Neja kup igrač, so le-te aktualne nekaj minut, reklam, maminih ličil, pribora ipd. pa se nikoli ne naveliča. Erik si za v avto kupuje zvečilne v lončku, ki je Nejo zainteresiral v trenutku, ko ga je zagledala. Tako sem prišla na idejo, da bi ji lahko iz teh lončkov naredila domače ropotuljice. Odkar jih ima, je Neja navdušena nad njimi in postale so ene izmed njenih najljubših igrač. 

Potrebujemo:
- več lončkov zvečilnih gumijev
- predmete za polnjenje embalaže (npr. makaroni, pesek, riž, gumbe, perlice ...)
- pištolo s toplotnim lepilom

V en lonček sem dala makarone, v drugega pa riž. Pazila sem, da lončkov nisem preveč zapolnila, saj dajeta lepši zvok, če je v njiju manj predmetov. Pokrov pakiranja sem s toplotnim lepilom zalepila na lonček, tako da ga Neja ne bo mogla odpreti in dati makaronov ali riža v usta, niti se ne bo mogel odpreti sam ob padcu z višine (ker naša punca uživa, ko meče stvari ob tla). 

Če bomo lončke napolnili s predmeti različnih velikosti, bodo oddajali različen zvok in naši dojenčki bodo uživali ob njihovem odkrivanju. Zvok bo različen tudi glede na to, koliko bomo količinsko napolnili lončke. Neja se zelo rada igra s svojima lončkoma. Prime ju vsakega v eno roko in ju stresa ali pa ju udarja enega ob drugega. 

Če imamo mlajše dojenčke, so zelo priročne manjše prozorne plastenke, ki jih napolnimo s pisanimi gumbi ali perlicami in tako domače ropotuljice lahko postanejo zanimiva domača senzorična igrača.

Včasih se res sprašujem, čemu ima Neja toliko igrač (večino je itak dobila kot darilo ob različnih priložnostih), ko pa so doma narejene igrače in predmeti po hiši veliko bolj zanimivi.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.