Kam na izlet: Sikaluzoo Boračeva


Prejšnjo nedeljo smo se odpravili na izlet v živalski vrt Sikaluzoo v Boračevo. Z Erikom sva ga obiskala že lani (no, v bistvu smo bili vsi trije, ker je bila Neja že v trebuščku, hehe :D) in že takrat sva se pogovarjala, da se bova z otrokom še vrnila. Spomladi smo nameravali iti tudi v ljubljanski živalski vrt, a nam ni uspelo, česar sem po izkušnji v Boračevi po eni strani vesela, saj se je Neja ogleda po eni uri naveličala in za eno uro se nam v Ljubljano res ne bi splačalo voziti. Šli bomo raje, ko bo Neja malce večja (mogoče že celo jeseni). 

Ko smo prispeli, naju je najprej presenetilo (in razveselilo) veliko parkirišče nasproti živalskega vrta. Lani sva parkirala v bližnjem gozdu in ker je bila gužva, je bilo res težko najti prostor za parkiranje. Letos so v Pomurju večino gozdnih poti zaprli za promet, zaradi česar predvidevam, da so bili prisiljeni narediti parkirišče, a to idejo zelo pozdravljam, saj je parkirišče veliko in je ogromno prostora, tako da sedaj v gužvi zagotovo ne bo problem parkirati. 

Naredili smo en krog okoli po živalskem vrtu. Neji je bilo najbolj zanimivo opazovati večje in pernate živali. Najmanj je bila navdušena nad živalmi, ki sva jih midva z Erikom najbolj občudovala, npr. sovami, ki pa jih sploh ni videla, saj so se zlile z okolico (če pa so čepele na rjavih deblih). Najbolj je vzklikala, ko je videla kokoši in Erikov komentar na to je bil: "Ne vem, zakaj smo šli v živalski vrt, če je najbolj navdušena nad kokošmi, ki jih doma vidi vsak dan." Zato dragi, ker jih najbolj pozna. :D Obisk nam je bil všeč, ampak malce moteče je to, da se ves čas sprehajaš po soncu, tako da se živalski vrt splača obiskati zgodaj spomladi ali pa jeseni, ko temperature še/niso več tako visoke kot poleti (takrat ga je bolje obiskati pozno popoldan). Imajo pa nekaj metrov stran od vhoda postavljene hišice s streho, kamor se lahko zatečeš v senco, mi pa smo se za nekaj časa usedli na klopi, da sva z Erikom v miru spila eno kavo. Pred odhodom domov smo se še ustavili v gostilni Piccollo, kjer sva si z Erikom privščila odlične polnjene lignje. Priporočava!

Živalski vrt Sikaluzoo je odprt vsako soboto in nedeljo od začetka marca do konca oktobra od 12.00 do 18.00 (poleti pa do 19.00). Cenik si lahko pogledate tukaj.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.