Jaz sem tista mamaKo enkrat postaneš mama, se ti zdi, da ni stvari, ki bi jo naredila pravilno, saj se vedno najde nekdo, ki mora tvoje dejanje pokomentirati ali ti dati dobronameren nasvet, ki je včasih bolj vtikanje v tvojo vzgojo kot nasvet. Da boš vse boljše obvladala, da boš vse popolno počela. Toda popolnih mam ni. So samo najboljše mame. Kajti vsaka mama je najboljša mama svojemu otroku. Vsaka mama se trudi po najboljših močeh, da bi svojemu otroku omogočila le najboljše. Vse naše odločitve so sprejete v dobrobit naših otrok. In le to, v kakšne ljudi bomo vzgojili svoje otroke, bo nekoč sodilo o naši starševski vlogi.

Jaz sem tista mama, ki se ji zdi to, da se otrok počuti ljubljenega, pomembnejše kot vse igrače, nove stvari, dragi vozički in ostali pripomočki.

Jaz sem tista mama, ki vozi svojo punčko v modrem vozičku, ker sva ga pač dobila na izposojo in nisva kupovala novega. Kje pa piše, da je modra barva rezervirana samo za fantke?

Jaz sem tista mama, ki svojo punčko oblači v rabljena oblačila, ker niso uničena in ne vidim nobenega problema v tem, da moj dojenček nosi že nošena oblačila. Navsezadnje jih tako hitro preraste, da se res ne splača kupovati celotne garderobe na novo.

Jaz sem tista mama, ki svojo punčko uspava v vozičku, na dojki ali pa med nošenjem na rokah, ker ne zaspi sama.

Jaz sem tista mama, ki joče s svojo punčko, ko ji je hudo, ker je pač vsakič ne znam pomiriti.

Jaz sem tista mama, ki svoji dojenčici dovoli, da spi pri njej v postelji. Ker se zato redkeje zbuja in ker tudi meni ni treba vstajati, ko se ponoči zbuja za dojenje.

Jaz sem tista mama, katere otrok je vedno v umazanih oblačilih, pa najsi bo to od hrane ali raziskovanja po tleh, saj vedno najde in pobere čisto vsako smet, za katero si mislil, da je že davno posesana.

Jaz sem tista mama, ki brez skrbi zaupa otroka ostalim družinskim članov, saj me ni strah, da ne bi znali poskrbeti zanjo.

Jaz sem tista mama, ki se je sprijaznila s tem, da njeno dete ni preveč navdušeno nad gosto hrano in je z njo ne silim, saj ne želim, da se ji hrana zameri, pač pa se prilagajam njenim željam in okusu.

Jaz sem tista mama, ki svoje dojenčice podnevi ni navajala na spanje v tišini in temi, ker se mi je zdelo nesmiselno. Navajala sem jo, da je zaspala vedno in povsod, ko je bila zaspana.

Jaz sem tista mama, ki včasih sprejema napačne odločitve, ki jih obžaluje, ker pač nisem popolna oseba. 

In ponosna sem na to, da sem jaz tista mama.

P. S. Ta objava je nastala kot odgovor na komentarje, nasvete in začudenja, ki sem jih dobila, odkar sem mama. 


2 komentarja

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.