Dojenčkov dnevnik: Nejin 30. tedenKoliko sem stara: 30. tednov

Razvoj: Ta teden je bil teden samih prelomnic in sprememb. Neja se je na vse štiri postavljala že nekaj tednov, se zibala naprej in nazaj, ta torek, 14. 3., pa je ugotovila, da lahko naenkrat premakne tako roke kot noge. To je bilo pravo veselje. Sicer uspe narediti "tri korake", preden se spusti dol na trebuh, toda vztrajno se plazi naprej, dokler ne pride, kamor želi. Isti dan je tudi ugotovila, da se lahko ob višje ležečih predmetih dviguje in postavi na kolena. Zelo rada spleza name ali pa atija, potem pa se ziba in na veliko smeji od veselja. Dviguje se tudi ob stranici posteljice. Ker ima podloženo ležišče že od začetka, saj je prej na veliko polivala, stranica ni preveč visoko in jo uspe doseči. Iz položaja na kolenih se ji je tudi uspelo že usesti, vendar le, če se drži mene ali npr. stranice posteljice. 

Gosta hrana: Še v soboto je jedla gosto hrano kot velika, v nedeljo pa jo je začela zavračati. Niti ust ni več hotela odpreti in obračala se je stran od žličke. Do torka je večerjo še jedla, potem pa je začela zavračati tudi to. Ves teden sem ji kuhala zelenjavo in kašice, ki jih je prej rada jedla, vendar vseeno ni hotela jesti. Po nekaj dneh kuhanja za brez zveze sem se odločila, da za nekaj dni preprosto prekineva z gosto hrano in ostaneva pri dojenju. Tej odločitvi je botrovalo tudi dejstvo, da je v petek postala malce razdražljiva, začelo ji je teči iz nosu in imela je drisko. Erik je prišel v četrtek predčasno iz službe, ker je bil bolan in čeprav sva se ga izogibali ves dan, očitno prehlad ni šel mimo nje. 

Spanje: Glede dnevnega spanja še vedno nima najbolj urejenega ritma, saj pride dan, ko gre spat samo dvakrat, nato pa naslednji dan spet trikrat. Nekajkrat se je celo zgodilo, da je zaspala popoldan ob petih ali pol šestih, kar je potem pomenilo, da smo bili zvečer dolgo pokonci, tako da sem se odločila, da moram te poznopopoldanske spance ukiniti in jo raje dlje zadrževati pokonci, da bo šla prej spat.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.