Dojenčkov dnevnik: Nejin 29. tedenKoliko sem stara: 29. tednov

Naš teden: Z našo malo radovednico je vedno bolj zanimivo. Nič ji ne sme uiti. Če kdo od nas kaj počne (npr. kuha, čisti, pospravlja, se umiva, vesi perilo ...), takoj zahteva, da jo drug družinski član dvigne in nese zraven, da lahko opazuje, kaj se dogaja. Moj oče jo rad nosi okoli po našem sadovnjaku, kjer opazujeta drevesa in vrt, pogosto pa jo tudi nese k bližnjemu ribniku, kjer opazujeta ribe. Zelo je navdušena tudi nad našim psom. Ko ga vidi, začne brcati z rokami in nogami ter siliti k njemu dol, da bi ga pobožala. Vedno bolj je klepetava in vedno več zlogov uporablja. Zlogu "ajča", ki ga je uporabljala zadnja dva tedna, so se pridružili zlogi "amama, ajde, tata, dada". V roke boljše, da ne dobi ničesar, saj začne s predmetom takoj udarjati po mizi (ali tleh, če je na puzzlah), predmet pa pristane tudi na tleh. Prav zanimivo jo je opazovati, kako čaka, da ji potem tisti predmet pobereš in vrneš in ko ga prime v roke, se malce igra z njim, te začne gledati in predmet spet pristane na tleh. Bolj kot igrače ji je zanimivo vse drugo, kar ni za njo (telefon, računalnik, daljinec ...). Ugotovila je, da lahko v spalnici odpira predale moje nočne omarice, saj so držala narejena tako, da se jih zlahta oprime. In potem seveda začne vlačiti predal ven in nazaj noter ter to ponavlja, dokler ne pridem zraven in ji to preprečim. Prav bojim se, da si bo enkrat zaprla prste med predale, ker s prosto roko vedno sega noter v predal. Z Erikom sva že sklenila, da bo kmalu treba uvesti kakšne varnostne ukrepe. Poleg nočne omarice pa ima zelo rada tudi omaro. Vedno, ko pospravljam oblačila, se potegne do nje in začne ven vlačiti vse, kar imam pospravljeno na najnižjih policah. Samo, da mami naredi več dela.

Spanje: Ker je lepo vreme, sva veliko zunaj. Opažam, da si je glede spanja začela ustvarjati nek nov ritem. Zvečer hodi spat med osmo in deveto, zjutraj pa se zbuja med sedmo in osmo, a podnevi je že dlje pokonci kot prej in včasih pridejo dnevi, ko gre spat samo dvakrat. Podnevi jo še vedno uspavam v vozičku, ker tako najhitreje zaspi. Odkar je bila bolana, pa se pogosteje zbuja ponoči. Vstane vsaj trikrat, doji pa se dolgo. Ta teden mi je nočno dojenje že pošteno presedlo, saj so me dojke precej bolele. 

Gosta hrana: Zaenkrat je kosilo in večerjo. Nove okuse lepo sprejema in res lepo, pridno je. Ker še ne sedi samostojno, jo imam pri sebi v naročju in dokler je lačna, odpira usta, ko pa ji je dovolj, se začne obračati stran. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.