Dojenčkov dnevnik: Nejin 28. tedenKoliko sem stara: 28. tednov

Velikost: 69,5 cm

Teža: 8 kg

Počutje: Še vedno je bila prehlajena. Sicer se je stanje izboljševalo in ni bilo tako hudo kot prve dni, toda še vedno je imela poln nos, zaradi česar je težje dihala, tako da je bilo čiščenje nosu s fiziološko in Baby Vacem redno na sporedu. Po nekaj dneh ji je presedlo, saj se je začela upirati in jokati že, ko je zagledala sesalec, toda vztrajala sem, da dokler težko diha in dokler ima še vedno šmrklje v nosu, čiščenje ostane. Vsak dan je lepše spala, prej zaspala in se tudi lažje dojila. Spet je začela piti vodo in čaj ter jesti gosto hrano, ki jo je prve dni prehlada zavračala. 

Pustni dnevi: V torek je Neja doživela svoj prvi pust. Oblekla sem jo v lisičkin kostum, ki sem ga naročila na Aliexpresu. Sicer ji je bil malce prevelik, ampak itak ga je nosila samo dvakrat. Erikovo družino smo obiskali že v nedeljo, saj nismo vedeli, če bodo v torek doma, ker njegova starša delata tudi popoldne. Naokrog pa sva se odpravili tudi v torek. Neja svojega kostuma ni preveč marala (verjetno, ker ji je bilo v njem vroče, ko smo se zadrževali noter), je bila pa navdušena nad drugimi maškarami, saj je veselo mahala z rokami in nogami ter vzklikala, ko jih je videla. V torek je bila tudi prvič v športnem delu vozička, ki sem ga malce dvignila, da je lahko opazovala dogajanje okoli sebe.

Posvetovalnica: V četrtek smo imeli posvet pri pediatrinji. Ker je bila Neja do četrtka že v redu, saj je bila zelo  dobro razpoložena, je bila tretjič cepljena. Cepljenje je potekalo mirno in je minilo, brez da bi se Neja sploh zavedla, da je bila pikana. Zelo je radovedna in že v čakalnici je bila glasna, vse jo je zanimalo in tako sem jo morala eno uro nositi sem in tja, da si je lahko čakalnico dodobra ogledala. Tudi v ordinaciji ji je bilo vse drugo bolj zanimivo kot sestra in pediatrinja. Neja tehta okrog 8 kg in je velika 69,5 cm. 

Gosta hrana: V četrtek sva začeli z uvajanjem večerje. Večerjo je super sprejela in je poje skoraj več kot kosila. Kašice ji delam na kompotu iz jabolk ali hrušk, zato predvidevam, da so ji všeč zaradi sladkastega okusa, ki ga pusti sadje. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.