7 zgrešenih nakupov za dojenčka


Vedno, preden se z Erikom odpraviva po nakupih, rada napiševa seznam stvari, ki jih morava kupiti, da potem na licu mesta česa ne pozabiva. Dva ali tri tedne nazaj sva opravljala večji nakup in takrat sem mu začela naštevati, kaj vse morava kupiti. Ko sem se zazrla v seznam, sem se vprašala, ali res potrebujemo vse to. Da se ne bo na koncu spet kaj znašlo na seznamu zgrešenih nakupov in nam ne bo prišlo prav. In tako sem pol stvari črtala.

Ob tem sem se spomnila na vse zgrešene nakupe, ki sva jih z Erikom opravila po Nejinem (nekaj že pred njemim) rojstvom. Kot nosečka sem bila res zmedena, ko sem gledala sezname stvari za dojenčka, saj nisem imela pojma, kaj mi bo prišlo res prav in kaj ne. Tako se je v tej zmedenosti na seznamu zgrešenih nakupov znašlo kar nekaj stvari, za katere sva dejansko vrgla denar skozi okno. 

Za današnjo objavo sem se odločila, da z vami delim nekaj teh izdelkov, ki nama niso prišli preveč prav. Na seznamu je morda kak izdelek, ki je za vas nepogrešljiv, zato vas v naprej opozarjam, da je seznam subjektivne narave in da to ne pomeni, da teh izdelkov ne priporočam, ampak ti izdelki niso bili uporabni za nas in bi bilo morda bolje, če jih sploh ne bi kupila. Seveda se zna zgoditi, da bo pri naslednjem otroku čisto drugačna zgodba in se bo kateri izmed njih znašel na seznamu nepogrešljivih izdelkov. Omenjam pa samo izdelke, ki sva jih kupila sama. Če bi zraven naštela še izdelke, ki sva jih prejela od znancev in sorodnikov in po hitrem postopku vrnila, ker jih nisva potrebovala, bi bil seznam daljši.

1. Duda/steklenička
Naša Neja ni sprejela ne dude in ne stekleničke. Na začetku je bilo precej težko, saj se je Neja dojila tudi na eno uro, če je bilo treba, občasno pa je prišlo do takšnih situacij, ko sem bila odsotna z doma dlje časa. Takrat je sicer spila nekaj načrpanega mleka po steklenički, a uporabljali smo jo res redko. Ko sva videla, da dude ne bo sprejela, pa jih niti nisva kupovala veliko, ampak sva se odločila potrpeti in danes dude ne pogreša (čeprav je včasih mama duda, sploh ponoči). Ko sva z Erikom poslušala, da so nekateri zapravili tudi po 100 € in nakupili vse možne dude, ki obstajajo, samo da je dojenček sprejel eno, sva si rekla, da ni vredno. In res ni bilo.

2. Igralna podloga z lokom
Za čas, ko se dojenček začne zavedati samega sebe in bolj opazovati okolico, priporočajo igralni lok. Midva sva ji v Pikapolonici kupila igralno podlogo z lokom, ki je bila aktualna nekje dva meseca, potem pa se je Neja začela obračati na trebuh in je igralna podloga ni več toliko zanimala. Ko se je začela plaziti, pa se za igralno podlogo niti ni več zmenila, tako da sva jo z Erikom pospravila. 

3. Zimske rokavice
Priznam, da sem bila predvsem na začetku ena od tistih mam, ki jo je hitro odneslo in je morala kupiti vsak kos oblačila, ki se ji je zdel srčkan in niti nisem razmišljala o tem, ali bo Neja to sploh potrebovala ali ne. V Kiku sem ji kupila take luštkane rokavice z božičnim vzorcem, a jih nisem uporabila niti enkrat. Zakaj? Ker sva Neji kupila tako velik zimski kombinezon, da so ji rokavi čisto pokrili roke in so bile vedno na toplem. Še, ko je bilo zime konec, ga ni prerasla in ji je bil prevelik.

4. Elektronski nosni aspirator
Tole je najbolj zgrešen nakup izmed vseh, ki sva jih kdajkoli opravila. Čeprav izdelek veliko obljublja, pa je po mojem mnenju zanič, saj niti pri najhujšem prehladu ne očisti nosu, kot je treba. Aspiratorju na sesalec pa ne seže niti do kolen.

5. Vetrovne kapljice
Vetrovne kapljice mi je priporočila bratračeva žena, saj naj bi zaradi njih dojenček prej sprejel dudo, pa še pri krčih pomagajo. No, za naju so bile čisto zgrešen nakup, saj jih Neja ni marala, pa tudi, ko je jokala, je niso za dolgo pomirile. Kaj kmalu sva ugotovila, da sva jih kupila zaman in nama ne koristijo preveč.

6. Termometer za vodo
Na seznamu potrebnih stvari za dojenčka se je znašel tudi termometer za vodo, ki sva ga kupila še pred nakupom banjice. Napaka, saj je imela najina banjica senzor za zaznavanje toplote vode vgrajen, tako da ga nikoli nisva potrebovala in še vedno zapakiran stoji v omari.

7. Adaptirano mleko
V veri, da bom adaptirano mleko uporabljala za kašice, saj si svojega mleka nisem več črpala, sem kupila eno škatlo, a na koncu sem ga uporabila le dvakrat, saj Neja kašic z adaptiranim mlekom ni hotela jesti, jaz pa sem kmalu ugotovila, da mleka ne potrebujem, saj se da kašice pripraviti tudi brez mleka in po mojem mnenju so take tudi okusnejše. 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.