6 nasvetov za obstojen poletni makeupPoletje je najmanj hvaležen čas za nošenje ličil, saj zaradi vročine težko dolgo časa ostanejo na mestu, pa vendar smo ljubiteljice ličil ob posebnih priložnostih in dogodkih rade naličene tudi v vročih dneh. Za ta čas je najbolj primeren lahkoten, svež videz, prilagojen vročini in znojenju. Danes bom z vami delila nekaj nasvetov, ki jih tudi sama upoštevam pri poletnem makeupu in pri meni delujejo. 

1. Manj je več
Poleti upoštevaj načelo "Manj je več." Več izdelkov boš nanesla, bolj bo koža zabetonirana in hitreje se boš spotila. V vročih dneh si nikakor ne želiš občutka fasade na obrazu, kajne? Najboljše bo, da uporabiš le nekaj osnovnih izdelkov, kot so npr. tekoča podlaga/BB krema, rdečilo za lica, maskara, korektor in nekaj za ustnice. 

2. Izogibaj se težkim podlagam
Težke podlage, ki prekrijejo vse nepravilnosti, nikakor niso dobra izbira v času poletnih dni, saj zaradi njih koža ne more dihati. Veliko boljša izbira so manj prekrivne BB kreme ali pa lahke tekoče podlage. Navsezadnje pa naloga tekočih podlag ni, da prekrijejo nepravilnosti, temveč, da izenačijo ten. Za prekrivanje nepravilnosti uporabljamo korektorje. 

3. Uporabljaj kremna ličila
Kremna ličila so poleti boljša izbira, saj so obstojnejša, pa še nobenih pripomočkov ne potrebuješ, saj jih lahko naneseš s prsti. 

4. Vodoodporna maskara je tvoja prijateljica
Če se želiš izogniti razmazani maskari in videzu pandinih oči (t. i. panda eyes), moraš imeti poleti vodoodporno maskaro nujno v svoji kozmetični torbici. Poleg tega, da bo zdržala ves dan, ti bo trepalnice tudi optično podaljšala, če jih boš pred nanosom maskare privihala z vihalnikom. 

5. Uporabljaj izdelke za fiksiranje ličil
Če želiš podaljšati obstojnost svojih ličil, jih moraš zafiksirati. Fiksator oz. sprej za utrjevanje ličil je popoln pripomoček v vročih poletnih dneh, pa tudi ob pomembnejših dogodkih. Ko zaključiš z nanosom vseh ličil, ga preprosto popršiš po obrazu in počakaš, da se posuši. 

6. Matirni lističi naj bodo vedno v torbi
Vse poznamo tisti občutek vlažnosti, ko se nam nad ustnico ali na čelu pojavijo kapljice znoja in se začnemo svetiti, kajne? V tem primeru so najboljša rešitev matirni lističi, ki vpijejo odvečen znoj, ličila pa ostanejo na mestu.

Upam, da vam kateri od nasvetov pride prav. Navsezadnje pa je izbira uporabe ličil poljubna in tudi sama sem v vročih poletnih dneh, kot jih imamo trenutno, najraje brez ličil. Ne pozabite pa, da je tudi poleti nega kože izjemnega pomena, saj bodo na negovani koži ličila izgledala dosti lepše. Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.