5 idej za dojenčkovo poletno malicoDanes, ko Neja pleza po vsakem, ki ga vidi, da je in sprejme tudi večino hrane, ki ji je skuham, se mi zdijo zadnji meseci, ko sva se na veliko borili z gosto hrano, oddaljeni v preteklosti. Ko sem prebirala komentarje, da še ima čas, da sprejme gosto hrano, sem se pogosto spraševala, do kdaj. Velikokrat je bilo izjemno naporno skuhati nekaj, kar sem potem zavrgla ali pojedla sama, saj Neja žličke ni mogla niti videti. Ko sem se končno sprijaznila, da stanje pač je tako, kot je, sva počasi odkrivali jedi, ki so všeč tudi njej. Naredila sem jih sebi, ponudila še njej in če sem videla, da ji je všeč, se je tista jed večkrat znašla na jedilniku. Čeprav njen jedilnik ni bil preveč raznolik, sem bila vesela, da je vsaj nekaj pojedla. V tej objavi delim z vami 5 receptov, ki niso navdušili samo Neje, pač pa tudi mene.

Pečene banane z grškim jogurtom
Potrebujemo:
- 1 banano
- 1 grški jogurt

Priprava:
Banano razpolovimo in popečemo na olivnem olju, da porjavi. Ponudimo z grškim jogurtom, ki da jedi posebno svežino.

Recept je zelo preprost, a izjemno okusen. Pečene banane nama pripravim za zajtrk, s tem da za obe uporabim dve banani. Včasih jogurtu dodam še cimet. Namesto banan lahko uporabite tudi drugo sadje. Midve sva preizkusili še jagode in kombinacija pečenih jagod in grškega jogurta je bila res odlična.Zelenjavno-sadni smoothie
Potrebujemo:
- pol banane
- eno manjše jabolko
- en korenček
- 3 liste sveže špinače
- vodo

Priprava:
V blenderju zmešamo skupaj vse sestavine. Dodamo tudi vodo. Količina je odvisna od tega, kakšno gostoto smoothija želimo. Jaz nama po navadi naredim malce redkejšega, da ga Neja raje spije. Zelenjavni smoothie je super ideja, če otrok ne je preveč rad zelenjave, saj okusa po korenčku in špinači sploh ni čutiti.Baby mlečni napitek
Potrebujemo:
- 1 žlico skute
- 1 banano
- 1 breskev
- 0,5 dl vode ali kompota

Priprava:
Baby mlečni napitek je podoben smoothiju, s to razliko, da dodamo 1 žlico skute. V blenderju zmešamo vse sestavine in ponudimo dojenčku.

Neji je ta napitek zelo všeč, pa tudi meni je okusen, tako da sva ga en čas pogosto malicali. Predvsem, ker je Neja navdušena nad slamico.


Jagodni puding
Potrebujemo:
- 1 grški jogurt
- 1 polna pest jagod
- 3 žlice chia semen
- 2 dl vode
- 1 žlička cimeta

Priprava:
Vse sestavine damo v blender in zmešamo skupaj. Prelijemo v kozarce in pustimo nekaj ur v hladilniku (najbolje čez noč), da se puding strdi.

Namesto grškega jogurta lahko dodate tudi sladko smetano, jogurt pa lahko preizkusite tudi z drugim sadjem, a najboljši okus ima, če je narejen z jagodičevjem. Midve sva ga preizkusili tudi z breskvijo, ki je v pudingu skorajda ni bilo čutiti, in z višnjami.Mlečno-sadna lučka
Potrebujemo:
- sadje po izbiri
- grški jogurt
- malce vode

Priprava:
V blenderju zmešamo sadje (jaz sem izbrala banano in breskev), dodamo malce vode, grški jogurt (po želji) in prelijemo v modelčke. Modelčke položimo za nekaj ur v zamrzovalnik. Doma pripravljene lučke so okusna malica tako za dojenčke kot tudi nas starše.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.