Kam na izlet v Pomurju: Dvorec Rakičan


Prvi del našega nedeljskega izleta si lahko prebereš v tej objavi. 

Po najinem razočaranju nad sadno kupo in zaradi moje želje, da bi izkoristili sončno nedeljsko popoldne, saj je bila ura komaj štiri, ko smo se odpravljali iz Moravskih Toplic, smo se odločili, da krenemo nazaj proti Rakičanu. Zagotovo je cirkus že zaključil s predstavo in ni več take gneče na parkirišču. Imela sem prav. Dobili smo prosto mesto in se odpravili en krog okoli staj, v katerih so bili konji.

Odločila sva se, da bova Nejo kar nosila okoli, saj sva vedela, da ne bomo ostali dolgo in vozička nisva hotela spet jemati iz avta. Neja je bila nad konji čisto navdušena. Veselo je krilila z rokami in nogami ter navdušeno vriskala. Opazovala ni samo konjev, pač pa tudi druge otroke, ki so se s starši sprehajali med stajami. Čudovito je bilo opazovati njen navdušen nasmeh, smejoče oči, pa tudi poglede, ko se je preprosto zazrla v kaj in ni niti trenila z očmi. Naredili smo en krog okoli staj, nato pa smo se odpravili naprej, k Erikovi babici, saj imamo čez tri tedne krst in smo začeli nositi vabila naokrog. 


-*-

 Zakaj priporočam nedeljski popoldanski izlet v Dvorec Rakičan?

  • Okolica je zelo prijetna. V bližini dvorca je park s potkami, po katerih se lahko sprehodite. Sicer poti s kamenčki niso najbolj primerne za vozičke, bo pa sprehod všeč družinam s starejšimi otroki in odraslim brez otrok. Okolica pa je tudi čudovita lokacija za nosečniško ali družinsko fotografiranje. Mi smo lani opravili nosečniškega in sva bila z Erikom zelo navdušena nad fotografijami (več v tej objavi). Morda pa letos poleti sledi družinsko fotografiranje na isti lokaciji. :)
  • Otroci bodo navdušeni nad konji. Lahko jih tudi pobožajo in hranijo. Vsak vikend pa je možno konje tudi jahati. Ko bo Neja večja, jo bova zagotovo peljala na jahanje. Več o jahanju, terminu in cenah si lahko preberete tukaj
  • V bližini dvorca so tudi igrala za otroke, kjer se lahko otroci igrajo. 
  • Če boste žejni ali lačni, se lahko usedete v kavarni in gostilni Dvorca Rakičan, kjer si lahko naročite sendviče (ki so preizkušeno dobri, sva jih jedla lani, po slikanju) ali pa se posladkate s sladicami.
  • Ponujajo tudi marsikatere druge storitve, več o tem pa si lahko preberete na njihovi strani.Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.