Živijo, Neja tukaj!


Živjo! Sem Neja, mala dojenčica ali, kot pravi moja mama, mali zaklad. Danes zjutraj mi je mami povedala, da piham že sedmo mini svečko. Nimam pojma, kaj točno je hotela s tem povedati, ker nisem nič pihala, ampak zvenelo je zelo pomembno. Sem zelo razposajen in radoveden otrok. Vse me zanima. Najbolj sem srečna, ko me primejo v naročje in nosijo po hiši. Joj, ko bi vi vedeli, koliko stvari imamo pri nas doma. V vsaki sobi se skriva čisto pravi zaklad, ki samo čaka, da ga odkrijem in primem v roke. Mamo in atija imam zelo rada, ampak najraje imam pa dedija, ker mi on vse pokaže in dovoli. Ampak ne povejte tega mami, ker se bo razjezila, saj mu pogosto pravi, da česa ne smem, ker sem še premajhna. Zelo rada se pogovarjam, ampak imam občutek, da me odrasli ne razumejo, ker zelo redko dobim, kar želim. Zato se pogosto razjezim. Da, tudi razjeziti se znam. Ker vem, da me bo mamica prijela v roke in bo takoj vse dobro. Doma imamo tudi kužka, ki je velik, črn in mehek. Nadušena sem nad njim in komaj čakam, da še malo zrasem, da se bom lahko igrala z njim. 

Sedeti še ne znam sama, čeprav se že skupam usesti, ampak to ni tako preprosto, kot izgleda pri odraslih. Tudi zobkov še nimam, česar je moja mami zelo vesela, kar pove čisto vsakemu, ki jo vpraša, če so mi zobki že zrasli. Baje jo že z dlesnimi preveč stisnem za dojko in jo boli. Ne vem, o čem govori, ker sem čisto pridna punca in se lepo dojim samo, ko sem lačna. Znam pa se že plaziti po vseh štirih. Nisem hitra, ampak pridem pa, kamor želim. Kaj pa naj, ko mi mama vedno nastavi igrače daleč stran od mene. Ampak moje igrače niso tako zanimive kot mamine. Mamina omara skriva same neverjetne stvari, zato se vedno, ko mami pospravlja oblačila, sprazim do nje in raziskujem. 

Mami mi že nekaj tednov opoldan ponuja žličko in na njej raznorazne stvari. Pravi, da mi je skuhala odlično kosilo in včasih je res dobro, včasih pa malo manj. Ati vedno pravi, da mi je skuhala "čuspajz". Nimam pojma, kaj to pomeni, ampak ne sliši se fajn, zato sem se ta teden odločila, da bom zaprla usta in ne bom sprejela tega, kar mi mami ponuja. Mami ni najbolj zadovoljna, ker držim zaprta usta in se obračam stran, ampak nič zato, mi je njeno mleko čisto dovolj, da se najem. Čeprav bi vam še z veseljem kaj povedala, ker se mi res tolikoooo dogaja, moram zaključiti, ker mami pravi, da je čas, da se počasi odpraviva spat. Haha, če bi ona vedela ... 

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.