Uvajanje goste hrane

Z Nejo sva pred dvema tednoma začeli z uvajanjem goste hrane in čeprav kaže, da bova morali za kak teden prekiniti, saj je zadnje čase tečkasta in je ne zanima nič drugega kot moja bližina in naročje (prva dva tedna je lepo jedla, sedaj pa noče niti ust odpreti), sem hotela z vami deliti dve spletni strani, ki sta mi ogromno pomagali pri začetkih uvajanja. 

Verjetno nisem edina mamica, ki se ji je pri prvem uvajanju znašla v stiski in z milijon vprašanji, ki so ji rojila po glavi. Kdaj začeti? Kako? S katerim živilom? Kako vem, da je moj otrok pripravljen na gosto hrano? Ob kateri uri je najboljše, da začneva? Kako kombinirati različna živila? In še in še. 
Sicer mi je patronažna sestra že povedala nekaj besed o uvajanju goste hrane, a to je bilo, ko je bila Neja stara en teden, takrat pa še seveda nisem razmišljala o tem, kako bo to izgledalo v praksi. Nekaj informacij sem si zapomnila, a pred začetkom uvajanja sem kot nora brskala po internetu.

Za začetek sem si prebrala članek Kako začeti z uvajanjem goste hrane na Oopsi.si. Ko prebiraš razne smernice, ki se stalno spreminjajo, in mnenja nekaterih mamic na Facebooku, ki mislijo, da so požrla vso pamet tega sveta, te članki, kot je Urškin, pomirijo in prepričajo, da zmoreš in znaš. Najpomembnejše je, da delaš po svojih občutkih in poslušaš svojega otroka. 

Čeprav sem prebrala tudi druge Urškine članke, pa se mi zdi, da bi morala vsaka mamica spremljati in si prebrati bloga BoobeeFoodee in Gurmanček Gal.

Zagotovo najboljši blog glede uvajanja goste hrane, ki bo v pomoč vsaki mami. Na tem blogu te čakajo odgovori na vsa vprašanja, ki se ti porajajo. Do potaknosti je opisano vse, kar zanima vsako mamo glede uvajanja: kako začeti, kdaj dodajati začimbe, kateri hrani se izogibati, kakšen pribor uporabljati ... Na blogu so objavljeni tudi recepti za razne kašice. In najboljša stran tega bloga? Jedilniki za vsak dan do prvega leta starosti, ki znajo biti super smernica za nas, ki se z uvajanjem spopadamo prvič.Blog, ki ponuja recepte od začetka uvajanja naprej, pri večini od receptov pa te čakajo nasveti in smernice, ki so ti lahko pri uvajanju v pomoč. Tako kot Boobeefoodee je tudi blog Gurmanček Gal poln koristnih informacij. Poleg bloga pa ti priporočam, dase včlaniš v Facebook skupino Gurmanček Gal - vse o uvajanju goste hrane, kjer mamice vsakodnevno delijo recepte, ki jih kuhajo za male jedce, in si med seboj pomagajo z nasveti in odgovori na vprašanja. 


Če poznaš kakšno dobro stran ali knjigo, ki se jo pred uvajanjem splača prebrati vsaki mami, jo deli z mano in bralci bloga.Vesela bom vsakega predloga. :)

Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.