Mami ustvarja: Lisičja ušesa


Neji sem za pusta naročila lisičji kostum in če bo že Neja mala lisička, se mi je zdelo najbolj prav, da bom jaz mama lisička. Za makeup sem že vedela, da ne bo problema, pojavilo pa se je vprašanje, če zame lisičji kostum kupiti ali ga narediti. Ker rada ustvarjam, je odločitev padla za "naredi si sam" projekt. Kajti lisičja ušesa se da ustvariti hitro in enostavno (največ časa vzame sušenje lepila). 

Kaj potrebujemo za lisičja ušesa?
- obroč za lase
- oranžno, belo in črno poliestrsko blago (moje je temno modro, ampak od daleč izgleda črno)
- karton
- lepilo
- škarje
- kemični svinčnik
- ravnilo

Kako sem se lotila priprave?
Najprej sem na karton narisala osnutek lisičjih ušes za šablono. Potrebovala sem dve različni šabloni (večjo za oranžno in črno blago ter manjšo za belo blago). Z ravnilom sem izmerila velikost obeh šablon, ju narisala na karton in izrezala (slika 2). Oranžno blago sem zložila na pol in nato s kemičnim svinčnikom obrisala večjo šablono. Večjo šablono sem uporabila tudi za modro blago, manjšo pa za belo (slika 3). Vse oblike sem izrezala, kot kaže slika 4. Nato sem polovico oranžnega blaga namazala z lepilom in ga oblepila okoli obroča za lase (slika 5). Na prednjo stran lisičjih ušes sem zalepila belo blago, zadaj pa modro, in sicer tako, da je bil viden le delček blaga (slika 6). Ušesa sem čez noč pustila na komodi, da se je lepilo posušilo. 

Nasveti:
- Material za "naredi si sam" projekte se najbolj splača kupovati v Tediju, saj imajo na izbiro ogromno izdelkov po nizkih cenah. Seveda se jih splača naročati tudi na spletu (npr. Aliexpress), vendar je treba v tem primeru čakati na njih kak mesec ali še dlje. Vse izdelke za izdelavo lisičjih ušes sem kupila v Tediju. 
- Če imate doma šivalni stroj in vam šivanje leži, bodo ušesa odlično izpadla, če jih zašijete. 


Izdelovanja kostuma za obleči se nisem lotila, ker obožujem ličenje in sem se namesto tega lotila poslikave obraza. V soboto sem imela dovolj časa za ustvarjanje, saj je Nejo tisti čas pazil ati, jutri pa nekako dvomim, da mi bo uspelo z ličenjem, tako da bom nosila samo ušesa. Zjutraj se bova udeležili pustovanja v naši vasi, popoldan pa pričakujemo obiske otrok mojih bratrancev in sestričen. 


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.