Dojenčkov dnevnik: Nejin 20. tedenKoliko sem stara: 20. tednov

Spanje: Glede spanja smo imeli prav nek nor ritem. Spat smo hodili zelo pozno, nekje med enajsto in polnočjo. Sicer je vsak dan po večerni rutini na dojki zadremala, a se je po nekaj časa zbudila. Če ne sama od sebe, pa takrat, ko sem jo prestavljala v posteljico. Mislim, da je ta teden le enkrat zaspala ob osmih in se ni zbudila pred jutrom. Ko je bila dobre volje, se jo je še dalo zamotiti z igro, a najhuje je bilo, ko je ves večer prejokala in mi ni preostalo drugega, kot da sem jo nekaj ur nosila sem ter tja ter crkljala, dokler ni zaspala. Kot kaže, pa velja, da pozneje, kot gre spat, prej se zbudi. Vstajala je nekje med osmo in deveto zjutraj (vmes pa se je še nekajkrat zbudila za dojenje).

Aktivnosti čez dan: Ta teden je bil spet v znamenju praznikov in obiskov. Silvestrovo smo preživeli doma in zaspali le nekaj minut pred polnočjo. Ko je začelo pokati, se je malce premetavala po posteljici, a se ni prebudila. Zelo ji je všeč, ko smo na obisku kje, kjer so majhni otroci, ker jih z veseljem opazuje. Rada ima tudi več ljudi na kupu, a le, če noben ne sili v njo. Najbolj je vesela, ko se odrasli pogovarjamo med sabo, saj z zanimanjem opazuje nekoga, kako govori in njegove geste z rokami. Ko pa že dva ali trije stojijo pred njo in govorijo njej, se hitro začne jokati, kar mi je seveda logično, ker majhen otrok, ki šele spoznava svet, ne razume, kaj bi zdaj vsi radi od njega (ampak dopovej ti to odraslim).

Zanimivosti: Neja bo očitno prava atijeva princeska. Če joče in je jaz ne morem pomiriti, se takoj, ko jo Erik prime v roke, pomiri. Pri njem v naročju je dosti bolj mirna kot pri meni in tudi lažje zaspi. Ko pride iz službe, se ji takoj nariše nasmeh na obraz in začne veselo brcati in brbljati.
Slabo vreme zunaj se precej odraža na njenem počutju, saj je bila nekaj dni precej utrujena in jokava. Dva dni zaradi močnega severnega vetra nisva šli ven, kar se je takoj poznalo na njenem počutju, saj je zelo slabo spala čez dan (pa tudi ponoči), zaradi česar je bila tudi bolj utrujena in večino časa je hotela preživeti na rokah. 

Dojenje: Začela je zavračati dojenje sede. Ne glede na to, kako je lačna, se obrača stran od dojke, dokler se ne uleževa. Takrat pa kar hlastne po njej. Sicer mi to doma ne predstavlja problema, je pa nerodno, ko smo kje na obisku in nimava možnosti, da bi kje v miru legli.


Ni komentarjev

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.